CUM NE AJUTĂM COPILUL SĂ ÎŞI FACĂ PRIETENI

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor:Pârva Dănuţ
Cui se adresează: părinţi
Descriere:

O viață socială sănătoasă de la o vârstă fragedă ajută la formarea unor adulți fericiți și asumaţi. Acesta este motivul pentru care este important ca părinții să-și ajute copilul să depășească orice rezistență în relația cu alți colegi de joacă și colegi de școală. De fapt, este bine ca cel mic să reușească să gestioneze micile înfrângeri și să-și împartă spațiul personal cu ceilalți, dar trebuie, în acelaşi timp, să diferenţieze emoțiile pozitive de cele negative, pe lângă dezvoltarea stimei de sine și creșterea empatiei. De fapt, conduita socială este un pas fundamental în procesul de învățare și creștere. Abilitatea de a relaționa corect cu alți prieteni mici este o abilitate care poate fi învățată și chiar îmbunătățită de la o vârstă fragedă. Iată cum poate fi ajutat un copil să își facă prieteni.
Aptitudinile sociale sunt ceva care se învață în timp și printr-un contact constant cu alți copii. O sarcină dificilă, dar posibilă, o au părinţii de a-i ghida pe cei mici pe acest drum, și, de asemenea, să-i facă să înţeleagă până în ce punct este necesar să se adapteze la ceilalți, şi când este nevoie, în schimb, să nu renunţe la propria individualitate.
Dacă tocmai v-aţi mutat sau în alt oraş sau doar într-o nouă locuinţă sau pur şi simplu copilul este foarte timid, există mai multe moduri de a-l ajuta să-şi facă prieteni.
Oricât de frustrant sau dureros ar fi să ne vedem copilul izolat și fără prieteni, este greșit și ineficient să-l forțăm sau să-l trăgem printre alți copii care nu par să aibă interes pentru el. Există alte modalități mai corecte și mai eficiente.

Cum ne ajutam copilul sa isi faca prieteni

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.