Educaţia ecologică

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: mentor învățământ primar Vesa Rafila

Cui se adresează: elevilor de ciclul primar, părinților și cadrelor didactice care lucrează cu copii din învățământul primar

Descriere: Este o activitate în care elevii, cadrele didactice și părinții au ocazia să vizioneze împreună scurte materiale video despre îngrijirea și protejarea mediului înconjurător, factorii care determină poluarea mediului, accesând linkurile de mai jos.

Împreună cu copiii, părinții pot participa la curățenia de primăvară în curte și grădină. De asemenea, elevii claselor pregătitoare, I, și a II- a vor asculta și învăța cântecul “Ce ți-ar spune un copac”, iar apoi vor realiza un desen sau un colaj ilustrând mesajul cântecului învățat.

Elevii claselor a III-a și a IV-a vor realiza un desen în care să ilustreze un tip de poluare prezentat în filmele vizionate și efectele pe care acestea le au asupra Pământului, iar pe o foaie de hârtie vor scrie care sunt efectele tipului de poluare reprezentat în desen precum și un mesaj împotriva poluării.

 

Surse online:

https://youtu.be/1Ez80nLySP0

https://youtu.be/-wN6c9ev18g

https://youtu.be/6CTy7jppXDQ

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.