EDUCAȚIA EMOȚIONALĂ: SUGESTII PENTRU GESTIONAREA EMOȚIILOR COPILULUI

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor Pîrva Dănuț Titel, psiholog

Cui se adresează: părinți

Descriere:

Când un părinte se confruntă cu o explozie emoțională a copilului: furie și frică, tristețe și dezgust, surpriză și fericire, de multe ori nu știe cum să se descurce. Nu există rețete pentru a fi părinți buni, dar ceea ce poate face diferența este educația emoțională.

Amenajați un colț în casă unde să trimiteți  copilul când este furios, în acest fel el va învăța să se liniștească, dacă este trist, nu-i cereți să fie vesel, ci acceptați-i emoția masându-i ușor inimioara, dacă nu vrea să mănânce, încercați  jocul Prânzul legat la ochi iar dacă îi este frică de întuneric, rămâneți aproape de el. Și, mai presus de toate, creați-i un album cu amintiri fericite.

Emoțiile primare sunt: ​​furia, tristețea, dezgustul, frica, surpriza și fericirea, din care derivă apoi cele secundare care sunt: ​​anxietatea, teroarea, angoasa, deprimarea.

Materialul următor prezintă câteva exemple practice despre modul în care un părinte trebuie să gestioneze aceste emoții și ce strategii poate să implementeze pentru a le controla.

Educația emoțională

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.