Autor: Morar Maria Mihaela, logoped
Cui se adreseaza: părinți / cadre didactice
Jocul „Emoţii”este potrivit atât pentru dezvoltarea vocabularului, cât și pentru dezvoltarea emoțională, fiind util atât pentru activitatea consilierului școlar, cât și a logopedului.
Copilul trebuie să grupeze o serie de cuvinte în funcție de categoria de emoții din care face parte. Așadar, avem 2 categorii principale de emoții: bucuria și tristețea. Și mai multe cuvinte care trebuie grupate în funcție de cele două categorii principale, de exemplu: lentoare, relaxare, ceartă, fericire, rușine, veselie, vinovăție, plânset, îmbrățișare, încredere, dezamăgire, stres, deprimare, bună dispoziție, zâmbet, energie.
Prin urmare, o bună dezvoltare emoțională începe la vârste mici. Primii pași se referă la construirea vocabularului emoțiilor, precum și la capacitatea de a-și recunoaște propriile emoții și pe ale celor din jur. Ceea ce determină ca ora de terapie logopedică să fie eficientă, progresivă și adaptativă.
https://learningapps.org/10268726
Contact:
Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:
- la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
- pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.