10 moduri de a practica iubirea de sine

Esti copil / adolescent|Viata ta
|

Suntem în mod natural duri cu noi înșine, ne concentrăm pe greșeli și uităm în mod convenabil succesul și calitățile noastre. Nu este ușor pentru nimeni să te respecte, să te placă sau să te iubească dacă nici măcar tu nu o faci. Oferă-ți dragostea pe care o meriți! Iată cum poți face asta:

1.Înțelege faptul că ești important/ă. Contezi pentru lume, opiniile tale contează, munca ta contează, sentimentele tale contează. Ai atins deja numeroase vieți, chiar dacă nu ești în totalitate conștient/ă de acest aspect.

2.Înțelege că cele mai mari greșeli ale tale nu te definesc. E posibil ca greșelile tale să-ți influențeze viața, dar acestea te-au schimbat doar dacă le-ai permis și tu.

3.Iartă pe cineva care ți-a greșit. A ierta nu înseamnă că trebuie să-i lași înapoi în viața ta sau să uiți ceea ce au făcut, este pur și simplu vorba de a te elibera.

4.Gândește-te la cele mai frumoase complimente pe care le-ai primit vreodată. Bucură-te de ele. Cele mai semnificative complimente sunt cele care rezonează cu anumite părți ale sufletului tău.

5.Ia atitudine pentru ceva în care crezi. Fii îndrăzneț în opinia ta despre ceea ce este bine și rău. Fii dispus/ă să împărtășești interesele și hobby-urile tale cu ceilalți.

6.Fii blând/ă cu tine însuți. Lumea va fi destul de dură cu tine, nu este nevoie să fii și tu.

7.Fii de folos altora. Îi admirăm pe cei care dăruiesc din ceea ce au. Poți să te admiri pe tine dacă îți dedici o parte din timpul tău pentru a face viața altcuiva un pic mai suportabilă.

8.Ai grijă de tine. Mergi la medic atunci când ai probleme de sănătate. Cumpără-ți acel lucru care îți place și la care te gândești de mult timp.

9.Fă ceva frumos pentru tine. Pleacă în acea excursie pe care ai tot amânat-o din diverse motive. Cumpără-ți o carte sau înscrie-te la un curs care te pasionează.

10.Amintește-ți cele mai mari succese ale tale. Amintește-ți cât de uimitor ești. Ai făcut multe lucruri grozave, gândește-te la ele atunci când îți pierzi încrederea în tine.

Conceptul de iubire de sine este simplu: înseamnă doar prețuirea și îngrijirea propriilor nevoi și dorințe. Nu este vorba despre a fi egoist/ă. Este vorba despre a te asigura că ai timp să te reîncarci astfel încât să deții energia și resursele necesare pentru a fi alături de ceilalți.

Așa cum companiilor de transport aerian le place să ne reamintească, este important să îți pui propria mască de oxigen înainte de a-i ajuta pe alții să facă același lucru. Motivul este simplu…dacă rămâi fără aer, devine mult mai greu să ajuți pe oricine, inclusiv pe tine.