ACTIVITĂŢI ANTISTRESS

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: Pîrva Dănuţ Titel, psiholog

Cui se adresează: elevilor, profesorilor și părinților

Descriere:

Termenul stres provine din cuvântul omonim englez (stress), care în limba de origine înseamnă constrângere, forţă, solicitare. Prin stres desemnăm orice stare de tensiune creată, de agresiune provenind din mediul extern sau intern, faţă de care organismul se apără pe calea unor reacţii de adaptare.

Stresul, ca proces de mobilizare şi apărare a organismului în faţa unor situaţii neaşteptate, se concretizează în reacţii extrem de diferite de la un individ la altul şi de la o situaţie la alta. Răspunsurile sunt deci individuale şi nu neapărat negative. Există persoane pentru care stresul este „sarea şi piperul vieţii”, factor puternic, energizant. Aceste persoane dispun nativ sau şi-au dezvoltat prin antrenament rezistenţa la stres.

Stresul, numit şi boala secolului, este una din cele mai mari disfuncţionalităţi care    apare pe parcursul activităţilor de zi cu zi, pentru că oamenii au rareori posibilitatea de a influenţa evenimentele stresante, tot ce pot face este să-şi însuşească nişte strategii adaptative care să-i facă mai rezistenţi la agresiunile psihice şi mai eficienţi în activitatea profesională.

Prin acest material  îmi propun să aduc în atenția citiorilor câteva metode și activități eficiente în combaterea sau reducerea nivelului stresului pe care îl resimțim toți în această perioadă plină de restricții.

activități antistres

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.