Activități pentru dezvoltarea vocabularului, memoriei și atenției

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: Pîrva Dănuţ
Cui se adresează: copii, părinţi, cadre didactice
Descriere:
Jocul oferă copiilor o sumă de impresii care contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor despre lume şi viaţă, dezvoltă vocabularul și totodată măreşte capacitatea de înţelegere a unor situaţii complexe, creează abilitatea de reţinere stimulând memoria, de concentrare, de supunere la anumite reguli, de a lua decizii rapide, de a rezolva situaţii – problemă, într – un cuvânt: dezvoltă creativitatea. Fiecare joc are reguli. Atunci când un copil vrea să se joace cu un alt grup de copii, el acceptă regulile în mod deliberat, voit. Cu alte cuvinte, el va accepta normele stabilite, adoptate şi respectate de grupul respectiv înainte ca el să intre în joc.
Acest material se adresează atât părinților, cât și profesorilor oferind câteva repere teoretice și practice despre locul, rolul și importanța jocului în dezvoltarea armonioasă a copilului. Materialul cuprinde și câteva jocuri de stimulare a  dezvoltării vocabularului, atenţei şi memoriei, care pot fi uşor învățate și aplicate în activitățile pe care le desfășoară părinții/profesorii împreună cu copiii.

Activități pentru dezvoltarea vocabularului, memoriei și atenției

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.