AUTOMATIZAREA SUNETULUI Ș

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: logoped, BURUIAN LAURA MARIANA

Cui se adresează: preșcolari, școlari mici

Descriere:

Etapa de automatizare a sunetului este indicată în metodologia logopedică pentru corectarea pronunției sunetului ca etapă în formarea abilităților în general și a celor de pronunție primare, în special. Scopul său este de a-l învăța pe copil să pronunțe corect sunetul deja stabilit. La început pronunția este fixată izolat, apoi în silabe, cuvinte, fraze, vorbire coerentă. Pentru a automatiza sunetul, tehnicile de repetare reflectată și auto-denumirea unităților de limbă sunt utilizate în conformitate cu imagini, diagrame, simboluri.

Utilizarea în mod repetat a aceluiași material de vorbire obosește copilul. În plus, astfel de copii manifestă deseori dezinhibare, hiperactivitate sau, dimpotrivă, izolare, eficiență scăzută. Lucrul cu astfel de copii ne face să cautăm noi metode și tehnici de joc interesante.

Materialul propus reprezintă mai multe imagini, (serii de câte 10) ce conțin sunetul Ș la începutul, mijlocul și sfârșitul cuvântului. Materialul este recomandat preșcolarilor și școlarilor mici ce au reușit să-și însușească sunetul și litera Ș în silabe și logatomi.

Poate fi accesat de pe orice dispozitiv.

 

1.Sunetul Ș inițial

https://wordwall.net/ro/resource/6111528

2.Sunetul Ș median

https://wordwall.net/ro/resource/7847524

3.Sunetul Ș final

https://wordwall.net/ro/resource/7847880

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.