CORECTAREA SUNETUL ”Ș”

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Logoped: Buruian Laura

Cui se adresează: preşcolari şi elevi ciclul primar

Descriere:

Material de față este ideal pentru emiterea sunetului Ș atunci când copilul prezintă diagnosticul de parasigmatism,  și înlocuiește sunetul Ș cu sunetul S. Materialul este foarte ușor de utilizat, utilizatorul putând să-l  acceseze atât de pe calculator, laptop, tablet cât și de pe telefon.

Power Point-ul prezintă mai multe exerciții utile dar și plăcute pentru a emite cât mai ușor și repede acest fonem. Copilului i se oferă posibilitatea emiterii sunetului Ș spontan, cu ajutorul onomatopeelor, apoi urmează silabele si serii de cuvinte conținând sunetul Ș la începutul, mijlocul și sfârșitul cuvântului. La final copilul este antrenat în diferite sarcini nu foarte grele însă care presupun exersarea sunetului Ș pentru o consolidare și automatizare cât mai rapidă.

Considerăm acest powerpoint potrivit activităților de terapie logopedică, material ce poate fi folosit de copii cu sprijinul unui cadru didactic / terapeut/ părinte.

SUNET Ș INITIAL

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.