CORECTAREA SUNETUL ”Ț”

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: Buruian Laura, logoped
Cui se adresează: copii/cadre didactice

Acest material este ideal pentru consolidarea sunetului Ț în situația în care copilul prezintă diagnosticul de parasigmatism,  în special când sunetul Ț este înlocuit cu sunetul S interdentar. Materialul este foarte ușor de utilizat, utilizatorul putând să-l  acceseze atât de pe calculator, laptop, tabletă cât și de pe telefon.
Power Point-ul prezintă mai multe exerciții utile dar și plăcute, pornindu-se de la exercițiile de mobilitate a aparatului fonoarticulator, continuând cu logatomi, apoi cu cuvinte care conțin acest sunet în diferite poziții (inițială, mediană și finală) după care elevul este antrenat în diferite sarcini nu foarte grele însă care presupun exersarea sunetului Ț pentru o consolidare și automatizare cât mai rapidă.
Considerăm acest powerpoint potrivit activităților de terapie logopedică, material ce poate fi folosit de copii, dar în special de cadrele didactice / terapeut.

Sunetul Ț

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.