Fișă – sunetul Ț- S

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: Morar Mihaela, logoped

Cui se adresează: elevi/nivel primar și preșcolari

Descriere:

            Emiterea sunetului Ț se face prin așezarea vârfului limbii sprijinit în spatele dinților de jos. Limba este ca un pod; iar aerul se expulzează tare și dintr-o dată. Partea din mijloc a limbii este împinsă sus spre cerul gurii.

Emiterea sunetului S se face tot prin așezarea vârfului limbii sprijinit în spatele dinților de jos. Pe mijlocul limbii se formează un canal îngust prin care iese aerul. Atât la sunetul Ț, cât și la sunetul S, buzele sunt întinse, iar dinții sunt ușor deschiși.

Pentru a putea face diferențierea între cele două sunete, propunem realizarea următoarelor fișe cu mențiunea că este foarte importantă pronunția cuvintelor de acolo. Fixarea și consolidarea celor două sunete propuse se va realiza mult mai bine prin realizarea exercițiilor logopedice. Pentru a veni în sprijinul copiilor, în discriminarea sunetelor, vom face propunerea ca aceste cuvinte să fie despărțite în silabe pentru a auzi mai bine componența fonetică a cuvintelor.

https://www.liveworksheets.com/iu1511483cs

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.