GĂSEȘTE RIMA POTRIVITĂ

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: Ilea Alexandru Ionuț, logoped

Cui se adresează: elevi nivel primar

Descriere:

Rimele versurilor îi ajută pe copii să învețe cu ușurință cuvinte noi. În acest mod, se ameliorează presiunea experienței de învățare asupra copilului, acesta reușind să învețe limba într-un mod distractiv și creativ.

Natura ritmică a poeziei creează un context pentru învațarea cuvintelor necunoscute, reușind îmbogățirea vocabularului, dar și corectarea dificultăților de pronunție. Ca adulți, uităm adesea cât de dificilă este învățarea limbii noastre. Citirea și repetarea poemelor cu voce tare, îi ajută pe copii să-și practice ritmul vorbirii, dicția și respirația corectă. La fel, se dezvoltă abilitatea de a auzi și de a identifica sunete individuale din cuvinte, ce va ajuta copilul în deprinderea cititului.

În acest exercițiu, în partea sus a paginii se află o imagine, iar în partea de jos alte trei imagini. Elevii vor trebui să denumească imaginile şi găsească rima potrivită imaginii de sus.

Găsește rima potrivită!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.