ÎMPREUNĂ FACEM LUMEA MAI BUNĂ

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: psiholog BOJIN EMESE

Cui se adresează: elevilor

Descriere: V-ați gândit vreodată cum ar fi lumea în care trăim dacă fiecare om ar face un singur act de bunătate pe zi? Am auzit de multe ori că dacă cineva vrea să schimbe lumea, trebuie să înceapă cu sine. Haideți să punem în practică acest lucru și să facem împreună o lume mai bună.

Bunătatea este un dar pe care oferindu-l celorlalți, ne îmbogățim și noi. A fi bun înseamnă a fi folositor altora, a te pune în slujba lor pentru a-i ajuta, a fi generos și cu inima deschisă pentru suferințele lor. Bunătatea este dragostea care se manifestă în gesturi și lucruri mici, aparent nesemnificative, respectul față de sentimentele altora și felul diferit de a vedea lucrurile.

”Copiii învață ce este bunătatea nu doar vorbind despre ea sau văzând pe alți oameni în jurul lor care fac acte de bunătate, ci experimentând direct căldura și satisfacția de a oferi bunătate și compasiune celor din jur.” Rachel Tomlinson

Pentru a încuraja practicarea actelor de bunătate cu preșcolarii și elevii, am creat un joc pe care cadrele didactice îl pot utiliza la clasă online. Prin învârtirea roții, fiecare copil primește o provocare pe care o va realiza în următoarea perioadă, astfel încât, împreună să facem lumea mai bună! Resursa poate fi accesată dând click pe link.

https://wordwall.net/ro/resource/7573019

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.