Jocul „Mima” – Cum să prevenim îmbolnăvirile copiilor – Igienă personală și sănătate

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: prof. Daniel Constantin–Mărcuș, responsabil activități extracurriculare

Grup țintă: cadre didactice, părinți și elevi din ciclul gimnazial

Descriere: Copiii au ocazia de a recunoaștere obiectelele de igienă personală, de a prezenta utilitatea acestora și utilizarea lor în practică.

Pentru desfășurarea jocului avem nevoie de: un pix, bilețele, un bol. Pe fiecare bilețel se scrie denumirea unui obiect de igienă personală (săpun, burete de baie, prosop, piaptăn, unghieră, perie de dinți, pastă, gel de duș, șampon). Bilețelele se îndoaie pentru a nu se vedea ce este scris pe ele și se pun în bol. Pe rând, câte un membru din familie extrage un bilețel, citește cuvântul scris și mimează acel obiect. Ceilați membrii ai familiei trebuie să ghicească despre ce obiect este vorba. Cel care a ghicit, extrage următorul bilețel. Câștigă cel care a recunoscut cât mai multe obiecte mimate.

Jocul se complică, dându-se timp limitat pentru recunoașterea obiectului. De această data, vor mima toți participanții, prin rotație. Câștigă cel care a recunoscut cele mai multe obiecte. Câștigătorul va demonstra celorlalți participanți modalitatea de folosire a trei obiecte de igienă personală, la alegere.

La finalul jocului, toți participanții exersează spălarea corectă a mâinilor.

https://www.youtube.com/watch?v=7n_XGDJo1xc

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.