Jocul „Șotron” – Cum să prevenim îmbolnăvirile copiilor – Igienă personală și sănătate

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: prof. Daniel Constantin–Mărcuș, responsabil activități extracurriculare

Grup țintă: cadre didactice, părinți și elevi din ciclul primar

Descriere: Copiii au ocazia de a recunoaștere obiectelele de igienă personală, de a prezenta utilitatea acestora și utilizarea lor în practică.

Pentru desfășurarea jocului avem nevoie de: o cretă/ o bucată mică de cărămidă pentru desenarea șotronului (cu numere de la 1 la 9), o pietricică/ o bucată de țiglă cu care se va arunca și 9 bilețele pe care scriem  câte un obiect de igienă personală: săpun, prosop, perie de dinți, pastă, unghieră, piaptăn, gel de duș, șampon, burete de baie. În fiecare căsuță a șotronului se va așeza câte unul din bilețelele scrise.

Pe rând, câte un membru al familiei, începând cu copiii, aruncă pietricica la unul dintre numerele șotronului. Sare într-un picior până la capătul șotronului, se întoarce sărind în celălalt picior, ia pietricica și bilețelul și continuă săriturile până la ieșirea din șotron. Citește bilețelul și spune tuturor denumirea obiectului de igienă personală și utilitatea acestuia. Jocul continuă cu alți membrii din familie.

Jocul se poate complica solicitând participanților ca după citirea cuvântului de pe bilețel să alcătuiască câte o propoziție cu acesta.

La finalul jocului, toți membrii familiei exersează spălarea corectă pe mâini.

https://www.youtube.com/watch?v=7n_XGDJo1xc

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.