Jocul „ȘTAFETA ISCUSIȚILOR”

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: prof. Daniel Constantin Mărcuș, responsabil activități extracurriculare Cui se adresează: elevilor din învățământul primar

Descrierea activității:      

Pentru desfășurarea jocului se delimitează terenul de joacă cu ajutorul jaloanelor/ diferitelor obiecte. Participanții la joc sunt împărțiți în două / mai multe echipe și sunt aliniați în coloană (la distanță de 2m unii de alții), în spatele unei linii de plecare.

În fața fiecărei coloane sunt amplasate 3 jaloane/obiecte, la distanță de 5m unul de altul. La semnalul conducătorului de joc primii participanți din fiecare coloană pleacă în alergare cu joc de gleznă până la primul jalon; alergare cu ridicarea genunchilor sus până la al doilea jalon; alergare cu pendularea gambei pe coapsă până la al treilea jalon. Ocolesc ultimul jalon, se întorc în alergare de viteză și se așează ghemuit la locul lor. În momentul în care colegii de echipă au ajuns la locul lor, pleacă următorii participanți din fiecare echipă.

Câștigă echipa care termină prima.

Resurse materiale și umane necesare:

– teren de joacă;

– jaloane/diferite obiecte;

– copii, frați/surori, părinți, bunici.

Link-uri:

http://telefonulcopilului.ro/106615/

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.