JUCĂRIILE PISICUȚEI ȚONȚONICA

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: logoped, Buruian Laura Mariana

Cui se adresează: preșcolarilor și școlarilor mici

Descriere:

Etapa de automatizare a sunetului este indicată în metodologia logopedică pentru corectarea pronunției sunetului ca etapă în formarea abilităților, în general și a celor de pronunție primare, în special. Scopul este de a-l învăța pe copil să pronunțe corect sunetul deja stabilit. La început pronunția este fixată izolat, apoi în silabe, cuvinte, fraze, vorbire coerentă. Pentru a automatiza sunetul, tehnicile de repetare reflectată și auto-denumirea unităților de limbă sunt utilizate în conformitate cu imagini, diagrame, simboluri.

Utilizarea în mod repetat a aceluiași material de vorbire obosește copilul. În plus, astfel de copii manifestă deseori dezinhibare, hiperactivitate sau, dimpotrivă, izolare, eficiență scăzută. Lucrul cu astfel de copii ne face să cautăm noi metode și tehnici de joc interesante.

Materialul propus reprezintă mai multe imagini, reprezentate de diferite jucării ce conțin sunetul Ț. Copilul va trebui să recunoască doar acele cuvinte care conțin acest sunet, să le selecteze și să le atribuie pisicuței Țonțonica.  Materialul este recomandat preșcolarilor și școlarilor mici ce au reușit să-și însușească sunetul și litera Ț în silabe și logatomi iar acum urmează a și-l însuți în cuvinte.

Poate fi accesat de pe orice dispozitiv.

https://learningapps.org/display?v=p8xa2u6pn21

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.