Poezii de Crăciun pentru copii cuminți și frumoși

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: Logoped Buruian Laura Mariana

Cui se adresează: cadre didactice, părinți, copii

Descriere:

Poeziile pentru copii, la fel ca și cărțile cu povești, au rolul de a-i ajuta pe cei mici să cunoască tainele lumii. Prin cuvânt și joc aceștia învață să facă diferența între bine și rău, dar deprind și multe informații despre mediul înconjurător.

Poeziile joacă un rol important în dezvoltarea  cognitivă și emoțională a copiilor. Acestea stimulează  concentrarea și memoria, dar, în același timp, îi ajută pe cei mici să-și antreneze simțurile și să-și dezvolte limbajul.

Citirea poeziei are un efect semnificativ asupra dezvoltării copilului. Lecturarea poeziilor împreună cu copilul va permite prescolarului și școlarului mic  să exerseze concentrarea pe o anumită sarcină, să-și antreneze simțurile, memoria și să-și dezvolte auzul fonematic.

Citirea poeziei de la o vârstă mică are multiple beneficii asupra:

–         dezvoltarii fizice și sociale,

–         dezvoltării limbajului,

–         asupra stimulării cognitive.

Venirea lui Moș Crăciun se apropie cu pași repezi, așa că este cazul să ne pregătim să-l întâmpinăm așa cum se cuvine. În acest scop, ajutați-i pe cei mici să învețe poezioare dedicate Moșului darnic și bun. Iată câteva sugestii și în cadrul articolului de mai jos!

Materialul propus se adresează tuturor; cadre didactice, părinți, copii și prezintă câteva versuri pe tematica Sărbătorii Crăciunului.

https://www.storyjumper.com/book/read/92989496

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.