Să repetăm cu ajutorul personajelor

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor:  Morar Maria Mihaela, logoped

Cui se adresează: elevi nivel primar și preșcolari

Descriere:

            Terapia logopedică poate deveni după un timp, o activitate repetitivă și obositoare, iar aceste personaje ar putea schimba atmosfera făcând activitatea mai distractivă și stimulându-l pe copil să repete diferite cuvinte. Aceste înregistrări se pot folosi în momentul în care copilul are dificultăți în pronunțarea sunetelor S sau Ș. De asemenea, există posibilitatea ca logopatul să facă confuzii în diferențierea celor două sunete. Astfel, ajutăm copilul să își consolideze cele două sunete pronunțând cuvinte paronime. Totodată, acest material poate folosi și la antrenamentul auzului fonematic, dar și la fixarea și consolidarea sunetelor.

Înregistrarea este un suport didactic care poate fi folosit în diverse situații: în timpul mersului cu mașina, în momente de relaxare sau poate fi ascultat în mod repetitiv etc. O înregistrare conține cuvinte cu S în diferite poziții, o alta cu cuvinte ce conține Ş în poziție inițială, mediană și finală, iar ultima cu paronimele despre care am discutat mai sus.

Succes la repetiții!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.