SFATURI PENTRU A STUDIA EFICIENT DE ACASĂ

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Psiholog: Pîrva Dănuţ Titel

Cui se adresează: elevi


Descriere

Revenirea la școală, după lunga perioadă de blocare, continuă să provoace incertitudine. Sectorul educației a cunoscut momente critice în ultimele luni, având în vedere situația precară și bruscă. Acum că întoarcerea la școală este o realitate, opțiunea online continuă să fie singura modalitate de accesare a educaţiei formale.

Învățarea la distanță, în ciuda lacunelor inițiale și a celor încă de rezolvat, va continua să fie una dintre soluțiile sau completările posibile pentru a nu întrerupe calea de formare a celor mai tineri.

Odată cu închiderea școlilor, ca măsură preventivă pentru a preveni şi diminua îmbolnăvirile cu noul Coronavirus, institutele reorganizează predarea în moduri diferite, în unele cazuri, cu lecții online în altele, cu schimb fişe, cărți și activități pe care copiii și adolescenții trebuie să le desfășoare acasă în mod independent.

Această fază critică și trecătoare aduce cu sine un sentiment de incertitudine, frică, dar și descoperirea de resurse noi, uneori neașteptate. Acest moment de criză poate fi cu siguranță o oportunitate de a promova și dezvolta autonomia de studiu cu niște reguli simple care, dacă sunt respectate în mod consecvent, pot deveni parte a vieții de zi cu zi.

Cum să înveți de acasă fără să mergi la școală? Iată câteva sfaturi pentru a studia eficient de acasă:

SFATURI PENTRU A STUDIA EFICIENT DE ACASĂ

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.