Vacanță plăcută!

Activitati cu beneficiarii|Esti copil / adolescent
|

Autor: Buruian Laura, logoped
Cui se adresează: material exclusiv pentru copii
Vacanța este în mod cert cea mai așteptată perioadă a anului. Atât cei mari, dar mai ales cei mici așteaptă vacanța pentru a se odihni, a se juca și, evident, pentru a-și reîncărca bateriile. Dincolo de aceste aspecte evidente, un alt avantaj al vacanței îl reprezintă timpul pe care părinții și copiii îl pot petrece împreună. Acesta este de departe cel mai important.
Pe lângă latura distractivă și de recreere care se regăsește în jocul cu mingea, badmintonul de pe plajă sau săritul coardei, aceste activități sunt mult mai importante pentru copil. Ele creează sentimentul de atașament, îi întăresc copilului stima de sine, deoarece toată atenția se îndreaptă spre el.
Prin urmare, vacanța are un rol esențial atât în dezvoltarea familiei, cât și în evoluția copilului până la maturitate. Pe lângă dezvoltarea abilităților de explorare a lumii înconjurătoare, de cunoaștere, jocul în copilarie cântărește mult și în evoluția de mai târziu a celui mic. La maturitate, jocul se poate transforma în abilitatea copiilor de a fi mai creativi și de a privi cu umor situațiile dificile.

https://wordwall.net/ro/resource/3000434

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.