Coronavirus – pe înțelesul copiilor / Gyerekeknek a koronavírusról!

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: Modi Kinga, educator parental

Cui se adresează: Părinți de copii preșcolari

Descriere:

Erőt próbáló idők ezek a családok életében. Mindannyiunkat megterhelnek azok a hírek, amelyeket az utóbbi időben a Koronavírus (Covid-19) okozta járványról hallunk. Emiatt az Önök gyerekei is nyugtalanokká válhatnak. Nehéz feldolgozni mindazt, amit az internet és a televízió közvetít a családok felé, vagy amit másoktól hallanak. Így érzelmileg rendkívül sebezhetővé válnak, ami szorongást, feszültséget és szomorúságot eredményez. Segítség lehet számukra ebben az időszakban, ha nyíltan beszélünk nekik arról, hogy mellettünk biztonságban vannak, szavaink és tetteink nyugalmat, természetességet sugároznak. Ebből ők is megtanulják, hogyan viselkedjenek a mindennapokban, és hogyan lehetnek családtagjaik segítéségére. Mondjuk el nekik, ők hogyan védekezhetnek. Hallgassuk meg őket, figyeljünk rájuk. Ebben nyújt segítséget Dóri és az alábbi rajzfilm. Mutassuk meg nekik!

Ne simțim copleșiți de tot ce auzim despre boala provocata de noul coronavirus (COVID-19). La fel, și copiii dumneavoastră, pot deveni neliniștiți. Le  poate fi greu să înțeleagă ce văd pe internet sau la televizor, sau ce aud de la alte persoane, astfel încât pot fi deosebit de vulnerabili în fața sentimentelor de anxietate, stres și tristețe. O discuție deschisă cu ei, în care să vă arătați sprijinul, îi poate ajuta să înțeleagă situația, să o gestioneze și chiar să îi ajute pe ceilalți.  
Trebuie să le spunem cum să se apere.  Dóri și următorul desen animat vă va ajuta.

Sursa online:

https://www.youtube.com/watch?v=Ebefj-dUSE8

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.