Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic

Joc de masă: “Cărarea cu capcane„

Autori : mentori învățământ preșcolar Dărău Flavia, Țifrea Doina

Cui se adreseaza: cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii și părinților

Descriere :

Acest joc are ca și obiective : denumirea principalelor comportamente care duc la păstrarea sănătății, identificarea corectă a comportamentelor de prevenție și diferențierea acestor comportamente de cele care pot duce la îmbolnăvire.

Copiii vor da cu zarul și urmează cărarea până la castel. Dacă ajung pe căsuța cu virus trebuie să verbalizeze o măsură de prevenire a îmbolnăvirii. Dacă exprimarea acțiunii reprezintă un comportament care ne ferește de îmbolnăvire se poate trece mai departe. Dacă copilul prezintă un comportament care poate duce la  îmbolnăvire , trebuie să se retragă în carantină și să stea o tură. Câștigă copilul care ajunge primul pe cărare și denumește corect comportamente de prevenție a virusului, iar în acest mod va evita carantina. Jocul continuă până când toți participanții ajung la castel. Pe parcursul desfășurării jocului, se pot oferi copiilor explicații suplimentare vizavi de măsurile de protecție care trebuie adoptate în această perioadă.

Joc de masa

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.