Jocul „Săculețul magic” – Cum să prevenim îmbolnăvirile copiilor – Igienă personală și sănătate

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: prof. Camelia Nan, responsabil activități extracurriculare

Grup țintă: cadre didactice, părinți în lucru cu preșcolari

Descriere: Copiii au ocazia de a recunoaștere obiectelele de igienă personală, de a prezenta utilitatea acestora și utilizarea lor în practică.

Pentru desfășurarea jocului avem nevoie de câteva obiecte de igienă personală: săpun, prosop, perie de dinți, pastă, unghieră /forfecuță pentru unghii, piaptăn, gel de duș, șampon. Părintele prezintă copilului fiecare obiect și utilitatea lui. Toate aceste obiecte sunt introduse într-un săculeț (plăsuță/sac menajer). Copilul va extrage din săculeț câte un obiect  pe care îl va prezenta părintelui/celorlalți frați. Dacă în familie sunt mai mulți copii aceștia extrag pe rând câte un obiect pe care îl vor prezenta celorlalți.

După ce copilul/copiii a/au prezentat toate obiectele, ajutat/ajutați de părinte/părinți vor folosi o parte dintre obiecte (ne spălăm pe mâini, ne ștergem cu prosopul,  punem pastă de dinți pe perie, ne spălăm pe dinți, ne pieptănăm).

https://www.youtube.com/watch?v=7n_XGDJo1xc

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.