MESAJUL DIN SPATELE CUVINTELOR UNUI PĂRINTE

Activitati cu beneficiarii|Esti parinte / cadru didactic
|

Autor: psiholog BOJIN EMESE

Cui se adresează: părinților

Descriere: De cele mai multe ori părinții sunt frământați de întrebări precum ”Ce să îi spun copilului meu când…?” se confruntă cu diferite situații dificile. Nimeni nu ne pune la dispziție o listă cu cuvintele potrivite pe care să le utilizăm în situații specifice deoarece fiecare copil este unic, la fel cum fiecare situație din fiecare familie este diferită și nu există rețete universal valabile și potrivite pentru toți.

Nu așa stau lucrurile însă atunci când vine vorba de ”Ce să nu spunem copiilor niciodată”. Există o mulțime de vorbe și expresii transmise din generație în generație, cuvinte pe care le-am auzit și noi de la părinții noștri și pe care le spunem și noi copiilor atunci când suntem supărați. Acestea ies la suprafață în mod automat atunci când suntem supărați, frustrați, enervați sau grăbiți. Sunt acele vorbe care ne-au lăsat și nouă răni în suflet atunci când eram copii, răni pe care părinții noștri la rândul lor ni le-au provocat tot inconștient, fără să vrea, repetând mesajele cu care ei au crescut. Iată câteva tipuri de mesaje pe care să le eliminați din educația copilului și idei de mesaje pozitive, de care copilul are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Mesajul din spatele cuvintelor unui parinte

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.