Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Investeste in oameni!
Axa Prioritara nr. 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”.
Domeniul Major de Interventie nr. 6.2 „Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.
Titlul proiectului: „Servicii integrate de sprijin pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati”.
Contract numar: POSDRU/165/6.2/S/143222
Beneficiar: Fundatia Pretuieste Viata
Fundatia Pretuieste Viata este operator de date cu caracter personal nr. 18052
Victimele violentei in familie si persoanele cu dizabilitati beneficiaza de servicii integrate, printr-un proiect european
Bucuresti 13 Iunie 2014
Fundatia Pretuieste Viata a demarat un proiect important, la fel de amplu precuma fost Scoala Mamelor, de fapt, o continuare fireasca a aceastuia. Proiectul e cofinantat de Fondul Social European si este destinat sprijinului concret al victimelor violentei in familie si al persoanelorcu dizabilitati. In programul Scoala Mamelor, problemele oamenilor caretraiesc aceste experiente au fost mereu pe primele locuri ca interes, pentru cei care ne-au contactat in ultimii ani, asa ca am decis sa sprijinim nu doar cu informatii utile, ci mai ales cu fapte concrete, care sa-i ajute sa inceapa o noua viata, in demnitate, pe picioarele lor. De multe ori frica, rusinea de a recunoaste prin ce trec, posibilitatile materiale reduse, umilinta sau discriminare ii impiedica pe acesti oameni sa faca schimbarea care le-ar darui o noua viata. Avem parteneri seriosi: Fundatia Estuar (www.estuar.org), Asociatia TelefonulCopilului , DGASPC sector 6 si vom face treaba buna in centrele noastrede sprijin din Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj (si in judetele aferente). Pentru detalii, sunati incepand de luni la telefonul 116111 (gratuit din Romtelecom si Cosmote) sau la 0314171888.
In cadrul conferintei de lansare a proiectului „Servicii integrate de sprijin pentru vicitmele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati” au fost anuntate activitatile si obiectivele acestuia, care a fost gandit astfel incat, victimile violentei in familie si persoanele cu dizabilitati sa beneficieze de servicii integrate, realizate printr-o serie de activitati adresate dezvoltarii capitalului uman (activitati de formare), care vizeaza facilitarea participarii pe piata muncii a persoanelor vulnerabile si adreseaza o serie de masuri celorlalti actori din cadrul comunitatilor (angajatori, autoritati locale) pentru a spori flexibilitatea pietei muncii si a promova incluziunea.
Prezentul proiect va furniza:
1) Programe de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza, adaptate atat pietei muncii, cat si nevoilor grupului tinta. Astfel, 650 de persoane ca apartin grupurilor vulnerabile (450 de persoane victime ale violentei in familie, si 200 persoane cu dizabilitati, vor urma un curs de calificare/recalificare, pe domenii adaptate pietei muncii si nevoilor beneficiarilor.
2) Servicii sociale integrate reprezentand servicii de informare, consiliere psihologica si consiliere psihiatrica, consiliere vocationala, juridica,asistenta pentru identificarea oportunitatilor de angajare prin intermediul a 4 Centre de Sprijin Integrat, pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati.
3) Dezvoltarea serviciilorde informare, asistenta juridica si consiliere on line astfel incat membrii grupului tinta format din victime ale violentei in familie sa poata regasi armonia in familie si echilibrul emotional prin intermediul”unui numar de telefon gratuit” , de tip Call center pus la dispozitia grupului tinta;
4) Sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale, asupra fenomenului violentei in familie prin realizarea unei campanii media, emisiuni pe tematica violentei in familie si a discriminarii.
5) Schimbarea atitudinii sociale privind persoane cu dizabilitati, prin derularea unei campanii de informare si promovare privind abilitatile persoanelor cu dizabilitati, si sensibilizarea comunitatii cu privire la necesitatea promovarii incluziunii sociale.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail: pretuiesteviata@gmail.com
Despre partenerii proiectului
Fundatia „Pretuieste Viata” este o organizatie non-guvernamentala, infiintata lainceputul anului 2008, ce s-a nascut ca un concept care are forta de a aduna oamenii umar langa umar pentru a construi impreuna, are puterea dea atrage atentia maselor in scopul educatiei si al solidarizarii pentruidei benefice pentru evolutia lumii in care traim;
Despre Fundatia Estuar: a fost infiintata in anul 1993, pentru a oferi optiuni si alternative sociale adultiilor cu probleme de sanatate mintala si pentru a facilita reintegrarea lor in comunitatea romaneasca.
La nivel national, Fundatia Estuar ofera de 20 de ani servicii de consiliere si informare, servicii de recuperare, reabilitare si reintegrare sociala, terapie ocupationala, consiliere la domiciliu in Bucuresti, Giurgiu, Ploiesti, Cluj.
www.estuar.org; https://www.facebook.com/FundatiaEstuar
Despre Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Sector 6:este instituţia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiinţata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protecţia copilului şi a serviciului public de asistenţa sociala ce funcţionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucureşti, conformprevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004.
Direcţia Generala deAsistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelulsectorului 6 masurile de asistenţa sociala in domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricaror persoane aflate in nevoie.
Despre Asociatia Telefonul Copilului: gestioneaza si furnizeaza serviciul uniceuropean de asistenta „Telefonul copilului” 116 111, implementat incepand cu 1 octombrie 2008 si in Romania. Asociatia Telefonul Copilului desfasoara urmatoarele activitati: a) informare si consiliere cu privire la drepturile familiei si copilului; b) directionarea catre institutiile in masura sa acorde asistenta necesara fiecarui caz, precumsi urmarirea modului de solutionare a fiecarui caz, c) colaborarea pe baza de parteneriate cu institutii publice si private in domeniu; d) sesizarea autoritatilor si a opiniei publice privind incalcarea drepturilor copilului; e) propuneri de modificare a legislatiei in domeniu in scopul imbunatatirii statutului copilului in societate. Serviciul a fost infiintat in anul 2001 sub titulatura Linia Verde pentru Protectia Copilului si a fost promovat prin campaniile „Casa de Copii nu e acasa” si „Drepturile copilului sunt lege”.