Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicată copiilor de pretutindeni -528 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalişti se vor întrece în 10 oraşe din ţară, pentru a câştiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI”, o competiţie cu semnificaţie specială, care îşi propune să promoveze în rândul celor mici sportul, spiritul competiţional şi respectarea drepturilor copilului.
Initiaţiva Asociaţiei Telefonul Copilului se află la cea de-a treia ediţie, bucurându-se de sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, împreună cu care Asociaţia Telefonul Copilului a initţat şi implementat multiple proiecte pentru susţinerea creşterii armonioase a copiilor, pentru o copilărie fără grijile oamenilor mari.
Ambasada Olandei felicită Asociaţia Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, în toată ţara, vor atrage atenţia asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajată să apere şi să promoveze aceste drepturi în toată lumea, inclusiv în România. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat: “Mă bucur că problematica drepturilor copiilor se bucură de atenţia cuvenită şi din partea organizaţiilor din România, ca cea care implementează proiectul Competiţia baschetbalistică Telefonul Copilului. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, sarbatorită la 1 iunie, doresc să urez tuturor copiilor din România o copilărie fericită, sănătoasă, petrecută în siguranţă.”
Iniţiativa Asociaţiei Telefonul Copilului nu ar fidevenit realitate fără parteneri de nădejde ai organizaţiei precum: Federaţia Româna de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image şi BrenntagRomania, cărora le mulţumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport.
„Împreunăcu susţinătorii organizaţiei noastre am marcat coşuri importante la panoul problemelor copiilor. Împreună am câştigat şi vom continua să fimînvingători. Împreună formăm la data de 01 iunie, Ziua Internaţională aCopilului, Echipa “Drepturile Copiilor”. Vom lupta alături de copii pentru drepturile lor într-o ediţie specială a CUPEI TELEFONUL COPILULUILA MINIBASCHET, pe care avem privilegiul să o desfăşurăm în 10 oraşe, suporterii noştri principali fiind părinţii micilor baschetbalişti”, a declarat Cătălina Florea, Director Executiv, Asociaţia Telefonul Copilului
Cupa “TELEFONUL COPILULUI” a debutat în anul 2011, cand au intrat în competitie 324 de copii din cinci oraşe (Bucureşti, Dej, Rădăuţi, Sighetu Marmaţiei şi Arad),iar în 2012 s-au luptat pentru trofeu 408 de mici baschetbalişti din opt oraşe (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmaţiei,Bucureşti, Rădăuţi, Galaţi, Braşov).
CUPA „TELEFONUL COPILULUI” 2013 va fi disputată în cea de-a treia ediţie în 10 oraşe Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmaţiei, Bucureşti, Rădăuţi, Mangalia, Constanta, Braşov, Botosani). În total, 528 de copii, cu vârste între 5 şi 10 ani, împărţiţi în 44 de echipe, îşi vor sărbători ziua prin sport, luptând pentru câştigarea trofeului.
“Competiţia baschetbalistică Telefonul Copilului aflată la cea de-a treia ediţie ajută la dezvoltareasanatoasă o noii generaţii, la formarea de relaţii prin coeziune şi incluziune socială şi la formarea spiritului de fair-play. În numele Federaţiei Române de Baschet şi al meu personal, vă adresez consideraţianoastră pentru sprijinul acordat copiilor şi vă felicit că anul acesta reunim un număr de peste 500 de copii, din 10 oraşe aflate în diverse colţuri ale ţării”, a declarat dl. Dan Berceanu, Secretar General, Federaţia Română de Baschet
Vă invităm să îi susţinem împreună pe micii baschetbalişti şi să marcăm împreună victoria drepturilor copiilor noştri!
Numai în primele 5 luni ale acestui an, Asociaţia Telefonul Copilului a înregistrat la 116 111, linia telefonică gratuită special dedicată copiilor, peste 35.000 de apeluri, iar aproximativ 2.000 dintre acestea reprezintă cazuri grave de încălcare a drepturilor copilului. Cele mai multe cazuri se referă la încălcarea dreptului copilului la protecţie împotriva oricărei forme de violenţă, încălcarea dreptului copilului de acreşte alături de părinţii săi, încălcarea dreptului copilului la educaţie, încălcarea dreptului copilului la liberă exprimare, încălcareadreptului copilului de a fi ascultat.
116 111 este linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului. Apelul către 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote.
Asociaţia Telefonul Copilului
Cu o experienţă de 11 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi alefamiliei, Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 30 aprilie 2013, un număr total de 1.876.510 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 41.958 cazuri care au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote. Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 413 00 11 / 0740 111 468, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro.