Cupa Telefonul Copilului la mini-baschet

Arhiva comunicate
|

CUPA „TELEFONUL COPILULUI” LA MINI-BASCHET

EDIŢIA A-II-A

31 MAI – 1 IUNIE 2012

408 copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, respectiv 34 de echipe de mini-baschetbalişti se vor întrece joi şi vineri, în 8 oraşe din ţară, pentru a câştiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI”. Înscrierea în competiţie a fost efectuată cu sprijinul Federaţiei Române de Baschet.

1IUNIE este o zi specială pentru copii, este ziua în care toată lumea, cu mic, cu mare, sărbătoreşte copilăria. Astfel, deşi trăim într-o eră informatizată, deşi copiii de astăzi trăiesc o copilărie puţin diferită de a noastră, am vrut ca în ziua dedicată lor, copiii să părăsească mediul virtual oferit de internet şi să înveţe cât de important este să crească sănătoşi prin sport.

Astfel, sub sloganul „Am ales să fiu sănătos prin sport. Tu ai ales?”, a luat naştere Cupa „Telefonul Copilului”, organizată de Asociaţia Telefonul Copilului şi Federaţia Română de Baschet, desfăşurată anul trecut în 5 oraşe (Bucureşti, Dej, Rădăuţi, Sighetu Marmaţiei şi Arad). Competiţia a reunit 324 de copii.

Anul acesta, la cea de-a II-a ediţie, CUPA „TELEFONUL COPILULUI” este extinsă în 8 oraşe, reunind astfel 408 copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, respectiv 34 de echipe de mini-baschetbalişti din Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmaţiei, Bucureşti, Rădăuţi, Galaţi, Braşov.Este un eveniment care, deşi se află numai la a-II-a ediţie, pentru copii a devenit o tradiţie, un moment mult aşteptat, ei fiind cei care au adresat întrebări organizaţiei noastre cu privire la organizarea competiţiei şi în acest an.

31 MAI 2012

Bucuresti: Arena de Baschet, cu incepere de la orele 14:00 pana la orele 17:00 (3 echipe de fete)

Dej: Sala LAPI Dej (Str. Nicolae Titulescu, nr 18, Dej), cu incepere de la orele 11:00  pana la orele 15:00 (4 echipe de fete)
Orele 15:00           Festivitate de premiere

1 IUNIE 2012

Bucuresti: Arena de Baschet, cu incepere de la orele 10:00 pana la orele 16:00 (3 echipe de fete, finala mica, finala mare)
Orele 16:00     Festivitate de premiere

Arad: Sala Decebal (str. Dacilor, nr 3, Arad), cu incepere de la orele 13:00 pana la arele 17:00 (4 echipe: 2 echipe de fete si 2 echipe de baieti)
Orele 17.30    Festivitate de premiere

Cluj Napoca: Sala Liceului de Informatica (Calea Turzii, nr 140 – 142, Cluj Napoca),cu incepere de la orele 09:00 pana la orele 13:00  (4 echipe de fete)
Orele 13:00     Festivitate de premiere

Galati: Sala Colegiului National Costache Negri (Str. Brailei, nr 134, Galati),cu incepere de la orele 10:00 pana la orele 14:00 (4 echipe de baieti)
Orele 14.30     Festivitate de premiere

Brasov: Sala Colegiului National de Informatica Grigore Moisil (Calea Bucuresti, nr 75, Brasov), cu incepere de la orele 11:00 pana la orele 15:00  (4 echipe de fete)
Orele 15.30    Festivitate de premiere

Radauti: Sala Municipala (Str. Stefan cel Mare, Radauti), cu incepere de la orele 09:00 pana la orele 14:00 (4 echipe de fete)
Orele 14.30     Festivitate de premiere

Sighetu Marmatiei: Parcul Gradina Morii, cu incepere de la orele 14:00 pana la orele 18:00 (4 echipe: 2 echipe de fete si 2 echipe de baieti)
Orele 18:00     Festivitate de premiere

„La Telefonul Copilului vorbim tot mai des cu copii care işi petrec timpul în faţa calculatorului, copii care în cazuri extreme devin chiar victimeîn mediul online. Ne dorim să creştem copii sănătoşi, iar sportul este un element esenţial în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil. Astfel, colaborarea fără precedent cu Federaţia Română de Baschet ne oferă posibilitatea de a trece la fapte, în acelaşi timp, însă, aducându-i împreună atât pe copii, cât şi pe părinţi şi îndeplinind una dintre dorinţele primordiale ale copiilor, aceea de a petrece timp alături de părinţii lor. Ce poate fi mai frumos pentru un copil dacă nu încurajările şi susţinerea propriilor părinţi într-un mediu competiţional precum cel organizat la Cupa Telefonul Copilului la minibaschet?”, a declarat Cătălina Florea, Director Executiv, Asociaţia Telefonul Copilului

“In numele Federaţiei Române de Baschet şi almeu personal vă adresez consideraţia noastră pentru sprijinul pe care îl acordaţi copiilor în dezvoltarea durabilă a acestora. Competiţia baschetbalistică” Telefonul Copilului”,  devenită acum naţională, ajută la formarea conceptului de viaţă activă, cu scopul de a dezvolta generaţii viitoare sănătoase, de a forma relaţii prin coeziune şi incluziune socială. În speranţa că vom dezvolta împreună comportamente viguroase orientate către performanţă „La mulţi ani!” şi la mai mare”, adeclarat Carmen Tocală, Preşedinte, Federaţia Română de Baschet

“Micii baschetbalisti isi vor petrece ziua de 1 iunie pe arena de baschet undese vor intrece pentru castigarea trofeului “Telefonul Copilului”, datorita parteneriatului cu Asociatia Telefonul Copilului. Baschetul inseamna spirit de echipa, implicare, determinare si bucurie la orice varsta. Desi sportivii au varste cuprinse intre 8 si 10 ani, competitia este una stransa. A doua editie a Cupei “Telefonul Copilului” se bucura si de data aceasta de interes, 8 orase fiind implicate in realizarea acestui eveniment pentru copii”, Svetlana Dragusin, Antrenor Coordonator, Federatia Romana de Baschet

Reprezentanţi ai Asociaţiei Telefonul Copilului vor fi prezenţi la competiţii, alături decopii, antrenori şi arbitri. Este, aşadar, o competiţie nu doar serioasă, ci şi luată în serios de copiii participanţi.

Şi editia din acest an se bucură de sprijinul companiilor Brenntag, Mega Image, Nicoro, Romtelecom, Cosmote şi Pointmax, cărora le mulţumim pentru că s-au fidelizat demersului nostru.

Si cum orice intalnire a Telefonului Copilului cu cei mici este plină de surprize, le-am pregatitmini-sportivilor cadouri şi diplome, iar echipa câştigătoare din fiecare oraş va primi TROFEUL „TELEFONUL COPILULUI” ŞI MEDALII, pentru amarca victoria.

Vă invităm aşadar cu mare drag să ne fiţi alături pentru a-i susţine împreună pe micii baschetbalisti!

La mulţi ani copiilor de pretutindeni!

Asociaţia Telefonul Copilului

Cu o experienţă de 10 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale familiei, Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 30 aprilie 2012, un număr total de 1.756.777 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 37.437 de cazuri care au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote. Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 021 411 23 44 / 0724 310 636, adresa de e-mail telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro.

Federatia Romana de Baschet (FRB)

Federatia Romana de Baschet (FRB) a fost fondata in anul 1931 si este membru fondator al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) din anul 1932. FRB este persoana juridica de drept privat si este continuatoarea de drept a Federatiei Romane de Baschet, care si-a desfasurat activitatea pana in noiembrie 2001. FRB este organizata si functioneaza ca unica structura sportiva de interes national in Romania, in baza Statutului propriu, elaborat in concordanta cu prevederile Legii Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000, cu dispozitiile Regulamentului de punere in aplicare a acestei Legi, cu reglementarile din OG nr. 26/2000 cu privirela asociatii si fundatii si in conformitate cu Statutul si Regulamentele FIBA.