5 canale de Youtube prin care poți afla lucruri care să te ajute la școală

Categorie COPII|Viata ta
|

Desi majoritatea dintre noi folosim YouTube pentru video-uri amuzante și muzică, platforma online este un mediu potrivit și pentru a învăța lucruri interesante care să completeze lecțiile de la clasă. Platforma dedicată exclusiv materialelor video a devenit al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, imediat după Google. Folosit potrivit, Youtube reprezintă o resursă valoroasă și accesibilă tuturor celor care dețin o conexiune la internet.

Pe YouTube vei găsi foarte multe canale educative pentru elevi despre materiile școlare, dar și experimente științifice și tutoriale pentru toate subiectele tale de interes. O mare parte dintre ele sunt în limba engleză, însă lista pe care noi o propunem are content video doar în limba română, astfel încât să fie accesibile tuturor.

Zaiafet, disponibil la adresa https://www.youtube.com/user/zaiafet, este unul dintre vloggerii care vorbește într-un limbaj foarte simplu și ușor de înțeles despre multe curiozități care se regăsesc în manualele școlare. De altfel, într-un interviu, acesta a declarat că primește des fotografii de la orele de curs unde chiar profesorii folosesc materialele video prezentate de el.

Eu și lumea, disponibil la adresa https://www.youtube.com/channel/UCiKUCeh7-PvEKoz5oXRsH6Q/featured, prezintă într-o formă grafică foarte atractivă răspunsul la curiozitățile care au legătură cu lumea înconjurătoare.

Atenție, cad mere!, disponibil la adresa https://www.youtube.com/c/AtentieCadMere/, povestește lucruri interesante despre ce se întâmplă cu lumea în care trăim, oferă informații de cultură generală și foarte multe sugestii de petrecere a timpului liber, fie prin recomandări de filme și seriale sau prin activități de tot felul.

Istoria pe șleau, disponibil la adresa https://www.youtube.com/c/Istoriepeșleau/, este un canal de Youtube dedicat momentelor istorice din România, prezentate în serii de mini-documentare.

Cristian Presură, disponibil la adresa https://www.youtube.com/user/presura1, este profesor de fizică și cercetător științific, iar pe canalul său de Youtube explică foarte simplu, prin povești, fizica.

Dacă ai însă și alte curiozități pe care vrei să le descoperi cu ajutorul platformei Youtube, însă nu te descurci încă prea bine cu limba în care se povestește în respectivul material, verifică dacă ai posibilitatea de a avea subtitrare în limba română.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.