5 metode de a recapitula materia eficient

Categorie COPII|Traieste frumos
|

Se apropie sfarsitul anului scolar asadar testele, tezele, evaluarile nationale sau alte examene urmeaza sa iti ocupe din timp. Stim ca nu intotdeauna este simplu sa gestionezi emotiile specifice unei testari, de aceea am facut o lista de activitati care sa te ajute la recapitularea materiei.

Dormi suficient.

Somnul este esential pentru invatare pentru ca este strans legat de capacitatea de concentrare, atentie si memorare. Cel mai bine este sa dormi in medie 8-10 ore pe noapte astfel incat sa se sedimenteze toate informatiile pe care le recapitulezi pentru evaluari.

Ia pauze.

Recapitularea materiei poate fi un moment stresant, de aceea, e nevoie de timp si pentru relaxare. Stresul are impact negativ asupra starii de bine a copilului, dar si asupra calitatii recapitularii. O formula potrivita ar fi sa alternezi timpul de studiu cu pauzele in care faci ceea ce iti place.

Evita intreruperile in timp ce inveti.

Telefonul mobil, tableta, calculatorul, jocurile pot astepta pana la pauza pe care ti-ai propus-o. E important ca niciunul dintre elementele enumerate mai sus sa nu fie in apropiere cand studiezi pentru ca iti vor distrage atentia. Practic, vei investi mai mult timp in studiu si vei pierde din concentrare, in loc sa cumulezi totul intr-un program de pauza-studiu-pauza.

Explica membrilor familiei materia pe care o recapitulezi.

Acest lucru va imbunatati memoria si reamintirea informatiei. A invata pe altcineva ceea ce ai invatat inseamna in primul rand capacitatea de a-ti organiza informatia astfel incat sa il faci pe intelesul altei persoane. Astfel, intelegerea propriului material de invatat va fi mai buna.

Creeaza intrebari sau modele de subiecte.

Dupa ce ai trecut prin toata materia, schimba perspectiva si gandeste-te la posibile intrebari sau modele de subiecte pe care sa le rezolve apoi.

Mai adaugam in lista o alimentatie sanatoasa care trebuie sa inceapa obligatoriu cu mic dejun pentru energie si miscare fizica in pauzele programate deja, astfel incat intreg corpul sa fie pregatit pentru evaluare. Succes!

 

Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro