Alexandra conduce unul dintre cele mai iubite branduri de bijuterii din Romania de peste un deceniu. Secretele ei? Iubirea pentru ceea ce face – in cazul sau, bijuterii – si, desigur, o cariera de success constuita in timp.
Cum v-ati ales domeniul in care activati?
Cred ca de fapt el m-a ales pe mine. Dintotdeauna am fost atrasa de frumos si mai ales de bijuterii. Inca din scoala imi schimbam cerceii dupa cum ma imbracam.
De ce iubiti bijuteriile? Ce spun ele despre persoana care le poarta? Cum ar trebui sa isi aleaga bijuteriile o tanara?
Bijuteriile te ajuta sa iti pui in valoare personalitatea si sa faci o diferenta, bineinteles impreuna cu educatia. O persoana care stie sa poarte bijuterii, stie si cat de importanta este educatia in viata. Bineinteles ca o tanara trebuie sa isi aleaga bijuterii tineresti, bijuterii care sa o faca sa se simta bine si care sa i se potriveasca stilului. Cu siguranta si evenimentele la care participa sunt foarte importante pentru alegerea bijuteriilor, deoarece nu vom purta o pereche de cercei candelabru la o tinuta sport sau un colier masiv la o rochie eleganta, de seara.
Cum definiti o cariera de succes?
Sa faci ceea ce iti place cu implicare si organizare. Atat timp cat faci ceea ce iti place, nu ai cum sa nu ai si o cariera de succes.
Cum v-a ajutat educatia in cariera?
Educatia a jucat un rol foarte important in cariera, incepand cu cei 7 ani de acasa si continuand cu educatia primita in scoala, facultate, toate au contribuit la dezvoltarea mea personala si definitivarea mea ca om.
Ati avut momente dificile in timpul scolii (bullying, stress etc)? Cum le-ati depasit?
Cred ca oricine a trecut prin astfel de momente, mai mult sau mai putin. Mama mi-a fost alaturi si m-a ajutat cu sfaturi. Avand o relatie foarte apropiata imi era, si inca imi este, foarte usor sa ii spun tot ce pateam. Ea m-a ajutat sa am incredere in mine si sa nu ma las coplesita de astfel de situatii neplacute. Asa am invatat si cat de importanta este educatia si cat de important este sa nu faci altuia ce tie nu-ti place si sa fii OM, inainte de toate.
Povestiti-ne o intamplare fericita din timpul scolii. Cum v-a ajutat in viitor?
Acum daca stau sa ma gandesc, toata scoala a fost o intamplare fericita. Momentele cele mai frumoase pe care mi le aduc aminte era cand fugeam de la ora de matematica din generala, sa mergem la laboratorul de muzica unde cantam la chitara pana cand venea doamna de mate dupa noi, stia ca suntem acolo. La un moment dat, ne-a luat prin surprindere si, in loc sa se duca la clasa, a venit la laboratorul de muzica si a zis ca acolo va tine ora de matematica. Si chiar asa a facut, am facut matematica in ritmul muzicii.
Care era profesorul dvs preferat in scoala? De ce?
Am avut mai multi profesori, doamnele profesoare de matematica si cea de muzica din generala erau tare apropiate de noi si, in acelasi timp, foarte ferme. Ne invatau si lucruri despre viata, nu doar despre materiile pe care le predau. Te invatau sa fii pregatit de viata, intr-un mod placut. Profesorul de matematica din liceu, un super profesionist, care ne-a facut sa mancam matematica pe paine, un adevarat pedagog. Doamna de chimie, ne era rusine sa nu invatam la dumneai, atat de blanda era; daca te prindea ca nu invatai, te lasa si iti spunea ca te asculta data viitoare, dar cu o voce atat de calda incat intrai in pamant de rusine daca ajungeai in aceasta situatie, mai bine iti dadea un 4. Doamna de informatica din liceu (era si profesoara de matematica) care mi-a explicat de ce trebuie sa invatam atatea integrale, noi crezand ca nu le vom folosi in viitor. Ne spunea: „O sa vedeti cum toate aceste exercitii va dezvolta sinapsele si cat de mult va vor ajuta acestea in viitor in solutionarea oricarei situatii cu care va veti intalni!” Si multi, multi altii. De la fiecare am avut cate ceva de invatat.
De ce este importanta educatia?
Educatia este importanta pentru ca asa realizezi unde te situezi, ce anume ai de imbunatatit, te face sa ai o imagine clara asupra realitatii, te ajuta sa stii cum sa te comporti in societate, grupuri mici sau mari, punandu-ti o baza in dezvoltarea inteligentei emotionale.
De ce ar trebui sa isi continue un tanar din ziua de azi studiile?
Tocmai pentru ca noi, cat traim, invatam. Eu si acum ma duc la cursuri, invat mereu. Fiica mea de 6 ani a zis ca ea cand se va face mare o sa se faca Mama si se va duce la cursuri. Dezvoltarea noastra continua duce la dezvoltarea societatii in care traim.
Cum va petreceti timpul liber?
Impreuna cu familia, prietenii, facand lucruri noi si nu numai. Ne uitam impreuna la documentare diverse sau radem.
Care sunt lucrurile care conteaza in relatia viata profesionala/viata personala?
Iubirea, cunoasterea de sine, increderea ca orice pe lumea asta este posibil si poti face, important este sa iti doresti si sa perseverezi.