Alimentația corespunzătoare în sezonul cald

Categorie COPII|Traieste sanatos
|

Dragi copii, a venit vara și sunteți în vacanță…este important să aveți grijă în continuare la alimentația voastră. Așadar, puteți mânca sănătos și în același timp să vă bucurați de felurile voastre preferate, dacă urmați câteva reguli simple:

Regula alimentară nr. 1: poți consuma dulciuri, dar cu măsură. Este cu adevărat important să tratezi dulciurile ca orice alt aliment, să ai un pic în fiecare zi.

De exemplu, poți face înghețată acasă, împreună cu membrii familiei…pe lângă faptul că este o activitate distractivă, în acest fel te asiguri că alimentele folosite sunt proaspete. În sezonul cald există riscul toxiinfecțiilor alimentare.

Regula alimentară nr. 2: asigură-te că arzi caloriile. Ieși la joacă cu prietenii, practică un sport individual, sau în echipă, însă ai grijă la intervalul orar, în zilele foarte călduroase. Folosește o cremă cu factor de protecție ridicat, în special dacă ai o piele sensibilă.

Regula alimentară nr. 3: consumă fructe. Dacă te afli în vacanță la bunici, în mediul rural, vei avea acces la fructe proaspete…nu uita însa faptul că acestea trebuie spălate bine înainte de a fi consumate.

Regula alimentară nr. 4: bea apă. Vara, organismul se deshidratează rapid, prin procesul transpirației, de aceea este important să consumi apă în mod frecvent, pentru a compensa pierderile.

Iată câteva alimente răcoritoare, pe care le poți consuma în timpul verii:

Pepene. Alcătuiți din 92% apă, pepenii verzi ajută la hidratarea și curățarea toxinelor din organism.

Mentă. Reduce hiperaciditatea din stomac și este un real ajutor pentru problemele intestinului.

Iaurt. Probioticele sunt foarte bune pentru digestie, iar iaurtul răcorește corpul. Poți adăuga fructe. Ai încercat vreodată iaurtul înghețat?

Roșii. Iată un fapt amuzant: știați că roșiile sunt clasificate științific ca fructe și nu legume? Da, este corect. Acestea ajută la prevenirea pigmentării și bronzării pielii, precum o protecție solară naturală. Poți face suc de roșii, sau le poți consuma într-o salată.

Vacanță plăcută!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.