Daca ai foarte multa energie si vrei sa incepi o activitate noua, poate dansul ti se potriveste. Pentru acest tip de activitate, optiunile sunt variate – poti merge la un club dedicat dansului sau poti dansa acasa – exista online numeroase cursuri care sa te invete miscari specifice unui anumit tip de dans. Cert este ca dansul iti ofera o postura corecta, iti intareste imunitatea, iti da flexibilitate in miscari, incredere in sine, mai multa concentrare si, desigur, responsabilitate.
6 motive sa dansezi
Minte sanatoasa in corp sanatos – dansul solicita nu doar corpul, ci si mintea, insa fara a o obosi. Atunci cand dansezi, creierul secreta serotonina in sange care este un hormon al fericirii. De asemenea, unele stiluri de dans impun anumite miscari ale corpului, asadar mai multe grupe de muschi sunt solicitate. Dansul te mai invata si sa-ti controlezi muschii, coordonare, imbunatatirea circulatiei cardiovasculare, dar si cum sa dobandesti flexibilitate, rezistenta, gratia si postura.
Socializare – dansul este un mod prin care oamenii socializeaza intre ei si astfel ajung sa lege legaturi stranse. Dansul pe perechi accentueaza acest aspect, avand in vedere ca ambii parteneri trebuie sa se coordoneze astfel incat miscarile sa fie fluide.
Stare de spirit imbunatatita – dansul este unul dintre actiunile cele mai simple pentru a te destresa, alaturi de muzica.
Echilibru – dans te invata si cum sa iti mentii echilibrul si cum sa previi in anumite situatii cazaturile, folosindu-te de miscari ale mainilor si restabilizand greutatea corpului pe picioare.
Incredere in propria persoana – toti dansatorii au extrem de multa incredere in ei, iar acest lucru se datoreaza faptului ca timiditatea se “vindeca” pe ringul de dans.
Distractie – dansul este unul dintre cele mai simple si amuzante forme de divertisment. Exista atat de multe stiluri de dans pe care le poti invata – si singur si in pereche sau intr-un ansamblu, astfel incat orice persoana isi va gasi acea miscare care sa ii provoace starea de bine.
Tine minte ca dansul reprezinta o manifestare naturala a corpului pentru a exprima emotii, sentimente, trairi, ganduri. La fel ca si muzica, dansul este specific culturii oricarui popor, de unde si multitudinea de genuri, stiluri si traditii in ceea ce priveste miscarile. Dansul nu are un inventator, insa este un fenomen in continua evolutie si cine stie, poate chiar tu poti inventa un nou stil de dans sau o noua miscare.
Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro