De ce este bine să avem plante în camera noastră

Categorie COPII|Mediul inconjurator
|

Dormitorul este un loc pe care majoritatea dintre noi îl consideră sanctuarul nostru, un loc pentru odihnă și relaxare. Dar ce putem face pentru a ne transforma acest spațiu într-unul ideal? Putem apela la plantele de interior.

Plantele respiră la fel ca noi oamenii, dar în ordine inversă și printr-un proces mult mai lent: plantele absorb dioxidul de carbon din mediu și produc oxigen în timpul zilei, care poate fi apoi eliberat noaptea. Dacă te întrebi ce beneficii pot aduce în viața ta plantele de interior, iată câteva exemple:

Plantele te revitalizează

Unul dintre beneficiile pe care le poți obține atunci când ai plante de interior în dormitorul tău este că te poate ajuta să te simți mai energic pe timpul zilei. Adăugarea unei plante în ghiveci pe noptieră, sau într-un colț al camerei te poate ajuta să faci spațiul mai atrăgător.

Plantele ajută la purificarea aerului

Anumite toxine, cum ar fi formaldehida, benzenul și tricloretilena, xilenul și toluenul, pot fi redistribuite în mod neintenționat în aer în dormitoarele noastre. În condițiile potrivite, plantele de purificare a aerului pentru dormitor pot avea un efect asupra aerului, deoarece absorb și captează unele dintre aceste toxine și eliberează oxigen, făcând astfel mai curat aerul pe care îl respiri.

Aceste plante de purificare a aerului pentru dormitor pot crea, de asemenea, un mediu proaspăt de dormit.

Plantele ajută la ameliorarea stresului

Ce alte beneficii poți obține din plantele de interior din dormitor? Se pare că îngrijirea plantelor pe măsură ce te relaxezi ziua te poate ajuta să reduci senzația de stres și anxietate. Chiar și atingerea frunzelor plantelor timp de 2 minute poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de stres.

Dacă vrei să îți transformi dormitorul într-un spațiu mai viabil și respirabil, trebuie de asemenea să te asiguri că spațiul este bine ventilat și că dormi pe o saltea confortabilă cu lenjerie proaspătă, perne pufoase și pături curate.

Plante care stimulează somnul

Instalarea plantelor de dormitor te poate ajuta cu siguranță la îmbunătățirea calității odihnei pe timp de noapte, deoarece poți obține o cantitate mare de oxigen proaspăt și curat, care te calmează și reduce nivelul de anxietate și stres.

Aromaterapia poate ajuta de asemenea la îmbunătățirea calității somnului, astfel încât plantele parfumate sunt o opțiune excelentă pentru dormitorul tău.

Iasomia

Dacă te confrunți cu probleme legate de somn, plasarea unui ghiveci de iasomie în dormitor este foarte recomandată, deoarece mirosul de iasomie produce un efect calmant pentru cei care suferă de anxietate.

Aloe vera

Această plantă este adesea listată ca una dintre cele mai bune plante de dormitor, deoarece ajută la purificarea aerului. Ceea ce face această plantă este să emită mult oxigen pe timp de noapte, ceea ce te ajută să dormi și tu mai bine.

Un alt beneficiu al creșterii unei plante de aloe în dormitor este că de obicei nu necesită udare frecventă. Asigură-te că o poziționezi lângă ferestre, deoarece necesită multă lumină directă a soarelui.

După cum poți vedea, adăugarea de plante de dormitor în spațiul tău poate însemna mai mult decât decorarea camerei. De asemenea, plantele de interior te pot ajuta să scapi de toxinele dăunătoare din aer care îți perturbă somnul.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.