De ce sa faci voluntariat?

Categorie COPII|Viitorul tau
|

Daca toata lumea din jurul tau vorbeste despre proiecte si voluntariat, ce ar fi sa incerci si tu sa fii pare din ele? In general, rolul unei organizatii non-guvernamentale – pe scurt, ONG, este de a promova valorile si initiativele civice care aduc beneficii unui public general. Mai mult decat atat, un ONG iti ofera un cadru de a te exprima, de a descoperi lucruri – la tine si la cei din jurul tau, de a cunoaste perspective noi si de a indrazni sa faci o schimbare.

De asemenea, structura unui ONG inseamna si munca in echipa, dar si impartirea activitatilor in functie de timpul pe care il poti investi sau ce iti place sa faci. E un loc foarte bun de invatare – unde persoane cu experienta mai multa iti pot oferi informatii si de la care poti invata lucruri noi.

Un alt aspect foarte important este ca din 2014, activitatea de voluntariat este considerata prin lege experienta profesionala, asadar o poti adauga la CV. Destul de multi angajatori considera un avantaj faptul ca un candidat a facut voluntariat pentru ca astfel demonstreaza ca poate lucra structurat si se poate integra mai rapid in activitatile companiei.

Care sunt cele mai importante motive pentru care sa alegi sa faci voluntariat?

Dezvoltarea personala – prin voluntariat inveti sa iti cultivi spiritul civic, solidaritatea, increderea si responsabilitatea sociala, atribute care te fac un om mai bun.

Dobandirea de cunostinte si abilitati noi – orice proiect nou inceput inseamna informatii noi si mai ales situatii noi.

Flexibilitatea – voluntariatul te invata si sa iti dozezi timpul, mai ales in perioadele mai aglomerate de la scoala.

Distractia – in general, oamenii care lucreaza impreuna pentru un bine comun reusesc si sa se distreze impreuna. Voia buna si energia pozitiva intotdeauna se potrivesc astfel incat si distractia sa fie pe cinste.

Asadar, daca simti ca vrei sa schimbi ceva in comunitatea din care faci parte, ai idei, iti doresti sa scrii si sa implementezi proiecte, voluntariatul este pentru tine. Bonus, o sa iti faci o multime de alti prieteni ca tine, preocupati de cei din jur si de dezvoltare.

Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro