Din nou la scoala!

Categorie COPII|Viata ta
|

Dupa o vacanta bine meritata…incepe din nou scoala!

Cum te pregatesti sa te acomodezi unui program strict si solicitant de memorare si concentrare, apoi iar teme, extemporale si examene?

Treptat, stresul creste, capacitatea de concentrare scade si oboseala se instaleaza. De aceea, ai nevoie sa stii ce sa faci pentru a avea grija de sanatatea organismului in permanenta.

Stresul creste cand suntem pusi sub presiune si afecteaza buna functionare a organismului, dar si capacitatea de concentrare, atentie si memorare.

 

RECOMANDARI:

– reducerea timpului petrecut pe smartphonuri si retelele sociale. In primul rand, timpul petrecut online este foarte mare pentru copiii din mediul urban, ceea ce le afecteaza vederea, modul de interractiune umana la nivel fizic, comunicarea verbala, comportamentul social. De asemenea, statul pe tableta, telefon sau site-uri sociale, duce la deformarea coloanei vertebrale, mai ales in zona cervicala (zona gatului). In cele mai multe cazuri, coloana incovoiata este cauzata de greutatea capului si mentinerea unei posturi nefavorabile, cu gatul plecat inainte, pozitie adoptata in timpul folosirii indelungate a telefonului, arata un studiu. Mai exact, pe masura ce gatul se apleaca inainte si in jos, greutatea pe coloana cervicala incepe sa creasca.

– cresterea duratei somnului.  Pentru un somn lin, camera de dormit trebuie sa aiba un ambient linistitor. Asigura-te ca nu se aude niciun zgomot perturbator sau o voce deranjanta. Pentru ca somnul sa apara usor, ai nevoie de un creier linistit si sentimentul de siguranta. Fa-ti o rutina din acest lucru! Nu folosi gandgeturile inainte de culcare!

– reducerea consumului de zahar inainte de culcare! Zaharul furnizeaza energie, ceea ce poate insemna prelungirea orei de somn a copilului. Daca esti obisnuit cu un stimulent inainte de culcare, bea o ceasca cu lapte cald, indulcit cu miere!

– aeriseste camera si fa putina miscare inainte de culcare! O plimbare mai lunga inainte de culcare sau statul afara pana seara, iti va oxigena creierul si te va relaxa inainte de culcare. Daca ai prea multa energie, consum-o la locul de joaca sau in curte, inainte de lasatul serii!

 

Pana la inceputul scolii, joaca-te cat mai mult! Foloseste timpul eficient construind, creand sau comunicand cu prietenii si familia ta!

 

Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro