Eli Roman, jurnalist: Stim ca avem o cariera de succes atunci cand motivatiile si idealurile sunt in concordanta cu activitatile profesionale zilnice

Categorie COPII|Viitorul tau
|

Eli Roman este oaspete in casele noastre aproape in fiecare zi. Cu un nume usor de recunoscut in televiziunea din Romania, o familie fericita si planuri ambitioase de viitor, Eli spune ca succesul se datoreaza studiilor pe cat se datoreaza si muncii.

Cum definesti o cariera de succes?

Stim ca avem o cariera de succes atunci cand resimtim placere atunci cand muncim, atunci cand ne folosim de talente, atunci cand motivatiile si idealurile sunt in concordanta cu activitatile profesionale zilnice. Astfel incat, primul pas in procesul „obtinerii” unei cariere de succes ar trebui sa fie analiza atenta si profunda a acelor lucruri care ne fac intr-adevar placere, a descoperirii acelor arii profesionale care sunt compatibile cu interesele, motivatiile si talentele de care dispunem.

Cum te-a ajutat educatia in cariera?

Mi-a permis sa ajung sa fac ceva ce nu credeam ca voi face vreodata, dar invatand si pe parcurs pentru ca studiile mele (absolventa de ASE) erau departe de a compensa jurnalismul.

Ai avut momente dificile in timpul scolii (bullying, stress etc)? Cum le-ai depasit?

Pana la nivelul scolii sa spunem ca le-am depasit. Spun asta pentru ca eu pana in clasa intai am purtat ochelari si pe perioada gradinitei imi amintesc cum colegii radeau de mine, imi spuneau aragaz cu patru ochi. Am depasit acele momente datorita parintilor, care mi-au explicat cat de important este pentru mine sa port acei ochelari pentru a-mi corecta problemele de vedere si ca ar trebui sa profit de faptul ca primesc atata atentie din partea celorlalti.

Povesteste-ne o intamplare fericita din timpul scolii. Cum te-a ajutat in viitor?

Scoala mi-a placut, chiar daca prin liceu am avut ceva probleme la chimie, am reusit sa le depasesc si sa-mi urmez drumul mai departe, in zona de real.

Care era profesorul tau preferat in scoala? De ce?

Profesorul meu de istorie, pentru ca fiecare ora mi se parea o poveste dintr-o carte de demult, ne duceam inapoi in timp, avea un stil aparte de predare.

De ce este importanta educatia?

Raspund la aceasta intrebare pornind de la ce spunea Aristotel: educatia este cea mai buna provizie pe care o poti face pentru batranete.

Educatia ne face oameni mari. Educatia este puntea dintre noi si viitorul nostru, ne leaga de trecut prin prezent, lasandu-ne in acelasi timp liberi sa decidem. Ne da posibilitatea de a discerne intre bine si rau, intre alb si negru.

De ce ar trebui sa isi continue un tanar din ziua de azi studiile?

Mergand la scoala, sunteti in stare sa invatati din experienta si intelectul a mii de oameni care au trecut pe acolo inainte voastra. Pentru ca angajatorii isi doreasc in cadrul companiei lor oameni capabili, inteligenti, descurcareti, muncitori. Doar studiile superioare va pot aduce jobul mult visat si cariera pentru care ati depus atat efort. Cu cat ajungi mai sus in studiile tale cu atat salariul tau are sansa sa fie mai mare. Nu neglijati studiile!