Grija pentru mediul inconjurator

Categorie COPII|Mediul inconjurator
|

Din păcate pentru noi toți, planeta nu are resurse nelimitate. După cum am povestit deja în articolul Planeta poate trai fara noi. Noi fara ea, nu, stim deja ca aproape fiecare obiect poate fi reciclat. Reciclarea ajuta planeta sa reutilizeze parte din obiectele pe care noi nu le mai folosim. Insa putem face mult mai mult de atat.

Constientizarea ca resursele planetei se vor termina mai rapid este un prim pas catre o atitudine ecologica. Un al doilea pas consta in implicarea in actiuni ecologice propriu-zise: un consum resposabil de resurse, selectarea gunoaielor, aruncarea pet-urilor strict in locuri amenajate, nedefrisarea padurilor, plantarea de pomi, folosirea mijloacelor de transport in comun si a vehiculelor nemotorizate ca bicicleta si trotineta pentru transport, locuirea in case ecologice, reutilizarea resurselor etc. sunt doar o parte dintre actiunile prin care putem fiecare dintre noi sa contribuim la protejarea mediului inconjurator.

Este foarte important ca toti membrii familiei sa fie implicati in educarea responsabila privind mediul inconjurator. Se poate gandi proactiv ecologic si acest lucru se poate invata, indiferent de varsta. Si daca exista cel putin un model in familie care are deja maniele ecologice, si familia se va obisnui cu aceste noi deprinderi.

Stim deja ca toti copiii invata ceea ce vad. Nu este suficient sa le povestesti despre cum ar trebui facut, ci este important sa vada prin puterea exemplului. Ideal insa este sa faceti aceste actiuni impreuna. Cel mai usor mod este prin joaca. Prin urmare, implicati-va in actiuni comune, cum ar fi crearea de obiecte dragute prin reciclarea altora care nu mai sunt de folos. Astfel, stimulati creativitatea copilului si reduceti consumerismul, aratandu-i copilului ca lucrurile pot primi noi utilizari.

 

Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro