Idei pentru vacanța de iarnă

Categorie COPII|Traieste frumos
|

E din nou vacanță. Iarna nu s-a instalat în adevăratul sens încă și nu putem ieși la derdeluș și construit oameni de zăpadă, dar ai mult timp liber la dispoziție. Ce poți face? Te ajutăm noi cu câteva idei!

Creează propriile ornamente de Crăciun

E nevoie de puțină imaginație ca  hârtia colorată, sclipiciul, foarfecele, cartonul, creioanele și nasturii colorați să prindă viață în formă de decorațiuni de Crăciun. După ce ai terminat cu bradul, poți orna și camera ta și restul casei.

Scrie felicitări personalizate pentru Crăciun și Anul Nou

Tradiția felicitărilor este foarte veche și deși și-a mai pierdut din notorietate pentru că e mai simplu și comod să trimiți mesaje personalizate folosind social media sau telefonul mobil, felicitarea propriu-zisă nu și-a pierdut din farmec. Cu siguranță, îi vei surprinde pe cei dragi. Dacă nu ești fan al felicitărilor din hârtie și te pricepi mai bine la partea de compoziție digitală, poți face o felicitare digitală cu una sau mai multe fotografii.

Citește

Vacanța de iarnă este un bun prilej să colinzi alte ținuturi prin lectură, să descoperi povești noi și personaje cu puteri fantastice.

Descoperă cum petrec alții Crăciunul

Te-ai întrebat vreodată cum petrec oamenii din America de Sud Crăciunul? Sau cei din Germania? Caută pe internet informațiile și vezi dacă poți descoperi ceva ce poți “importa” în propriul tău Crăciun. Poate o tradiție, poate o rețetă de prăjitură, poate idei de decorațiuni.

Creează un jurnal de vacanță

Majoritatea adulților au amintiri plăcute când vorbesc de Crăciunul din copilăria lor. Ce-ar fi să creezi propriul tău jurnal de vacanță astfel încât să-l păstrezi iar peste ani să povestești și tu despre vacanțele tale de iarnă? Poți scrie, desena sau lipi colaje, îl poți confecționa chiar tu sau poți tranforma o agendă sau caiet în jurnalul vacanței tale. E atât de simplu.

Mai multă inspirație de la Târgurile de Crăciun

În majoritatea orașelor, s-au instalat deja și luminițele de Crăciun, și Târgul de Crăciun. Seara, e o bucurie vizuală să vezi ornamentele luminoase, așadar poate fi o activitate de familie foarte plăcută.

 

Dacă ai întrebări, discută cu un adult de încredere sau sună la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro