Inspiratie TED: Cai creative de a-i inspira pe copii sa infloreasca la scoala

Categorie COPII|Viata ta
|

Povestea conferintelor TED (prescurtare de la technology, entertainment, design) a inceput in 1984, cand Richard Wurtman organiza in SUA prima intalnire TED care a avut la baza aducerea impreuna a celor trei domenii diferite, astfel incat publicul larg sa afle cele mai bune idei.

Mai bine de 35 de ani mai tarziu, peste tot in lume se organizeaza conferinte si evenimente TED care au la baza un singur lucru: inspiratie si motivatie pentru cei aflati in public.

Creativitatea este un subiect des dezbatut atunci cand vine vorba despre educatia copiilor. Asadar, inspiratia pentru astazi vine intr-un video de 13 minute subtitrat in limba romana din partea specialistului in educatie Olympia Della Flora. “Pentru a-i ajuta pe copii sa infloreasca la scoala, trebuie sa facem mai mult decat a-i invata sa scrie si sa citeasca, trebuie sa-i invatam sa-si gestioneze emotiile”, explica Olympia Della Flora. In acest discurs cu o abordare practica, specialistul in educatie impartaseste cateva strategii creative pe care le-a folosit in special cu acei copii cu dificultati de comportament. „Mici schimbari produc diferente enorme si e posibil sa incepem chiar acum… Trebuie doar sa ne gandim mai bine la ce resurse avem si unde se afla acestea”, spunea ea.

Link video: https://www.ted.com/talks/olympia_della_flora_creative_ways_to_get_kids_to_thrive_in_school?language=ro#t-13786

 

Daca ai intrebari, discuta cu un adult de incredere sau suna la 116111 sau scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro