Noul trend – agricultura urbana

Categorie COPII|Viata ta
|

Agricultura urbana sau gradinaritul in balcon este o practica din ce in ce mai des intalnita. Astfel ca, indiferent unde locuiti – la casa sau bloc si indiferent de suprafata disponibila, aveti posibilitatea de a cultiva in ghivece plante aromatice, legume, verdeturi sau chiar fruncte si sa va bucurati de propriile culturi.
Avantajul cultivarii zarzavaturilor in balcon este dat de faptul ca poate fi practicat oricand, fara a tine cont de sezonul clasic de cultivare, avand in vedere ca nu esti conditionat de intemperii si starea vremii. Printre conditiile de care trebuie sa tineti cont la cultivarea plantelor in balcon putem mentiona dimensiunile acestora la maturitate, pentru a alege ghivece corespunzatoare inca de la inceput si, de asemenea, accesul la lumina.

Oricat de mic poate fi balconul, daca va documentati si aveti putina imaginatie il puteti transforma intr-o mica gradina. Pentru ca tu te vei ocupa de cultivarea acestor plante, vei fi mult mai dispus sa le consumi, chiar daca pana acum nu s-au aflat pe lista preferintelor tale.

Iata ce puteti cultiva in balcon: – Cel mai usor se cultiva plantele aromatice, ca de exemplu: patrunjel, leustean, marar, menta, busuioc, cimbru, etc. – Legume radacinoase precum ridichea, morcovul, telina, sfecla, etc. – Salata – aceasta creste repede (in 10 – 12 saptamani de la semanare), iar dupa ce rupeti sau taiati frunzele, in functie de soiul de salata semanat, planta va dezvolta iar.

– La capitolul fructe puteti cultiva, de exemplu capsuni. Acestea se preteaza foarte bine la cultura de ghiveci. Insa, indiferent ce cultivati, este important sa alegeti specii si soiuri cu talie redusa.

Stiai ca aceasta activitate – gradinaritul, are o serie de beneficii asupra organismului? Udarea plantelor sau plivitul nu reprezinta doar activitati fizice placute. Aceste activitati au si beneficii asupra sanatatii mentale.

De asemenea, pe langa faptul ca este un mod placut de a petrece timpul liber, reprezinta o sursa sanatoasa de hrana. Planteaza legume BIO la tine in balcon! Daca le acorzi atentie si le ingrijesti corespunzator vei avea parte de produse sanatoase la tine in farfurie direct din ghiveci.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.