Sa ne cunoastem mai bine tara. Litoralul romanesc – partea a IV-a

Categorie COPII|Mediul inconjurator
|

Cand spunem vara, ne gandim la vacanta, la voie buna, la soare, la plaja, la balaceala din apa si, unde putem sa profitam cel mai mult de toate aceste lucruri daca nu pe litoralul Marii Negre.

Gama variata de statiuni de la Marea Negra este un refugiu ideal pentru zilele toride ale verii, unde cu siguranta veti petrece clipe de neiutat. Daca preferati locurile mai putin aglomerate, unde sa va bucurati de liniste in timp ce va relaxati la soare, puteti opta pentru una dintre plajele:

Plaja Corbu – Reprezinta una dintre optiuni, atunci cand doriti sa scapati de multime. Totodata, este un loc minunat pentru a practica snorkeling deoarece apa este extrem de limpede, dar si sporturi nautice precum kitesurfing si windsurfing.

Plaja Vadu – Este o plaja salbatica, fara niciun fel de amenajare, situata la aproximativ 25 km de Navodari, langa satul Vadu. Pentru cei ce prefera locatiile salbatice, acesta este locul ideal deoarece aici veti trai o experienta deosebita, departe de aglomeratia si galagia din statiuni.

Plaja Tuzla – Este inca un loc din ce in ce mai cautat de cei care doresc o vacanta mai linistita, departe de forfota de pe litoral.

 

Daca v-ati plictisit de stat la soare, exista o serie de locuri pe care le puteti vizita. Iata cateva dintre acestea:

Acvariul din Constanta – Este una dintre cele mai interesante atractii turistice si face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii. In prezent, Acvariul dispune de 57 de bazine pentru pesti si vietuitoare acvatice (un bazin central si alte 56 de bazine secundare).

Acvariul adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata, precum si nevertebrate din Marea Neagra si migratori mediteraneeni, in total circa 2000 de pesti din 60 de specii. Bazinul principal adaposteste  si cea mai mare colectie de sturioni, renumita atat pentru importanta ei stiintifica cat si pentru longevitatea exemplarelor in captivitate, care ajung la 18 – 20 ani.

Pestera Sfantului Andrei – Se afla la 4 kilometri distanta de comuna Ion Corvin, judetul Constanta. Traditia si unele descoperiti arheologice acrediteaza aceasta pestera ca fiind locul in care a trait si a crestinat Sfantul Apostol Andrei.

Cheile Dobrogei – Zona Cheile Dobrogei se intinde pe o suprafata de 10.929 hectare si a fost declarata Arie de Protectie Speciala Avifaunistica in anul 2007. Aceasta include rezervatiile naturale Gura Dobrogei, Pestera la Adam si Pestera Gura Dobrogei.

Aici intalnim specii de pasari protejate precum – uliu cu picioare scurte, pescarus albastru, acvila de camp, gasca cu piept rosu, gaie neagra, prepelita, ciocanitoarea verzuie, etc.

Cetatea Histria – Situata pe malul Lacului Sinoe, este prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul tarii noastre.

Daca v-ati decis sa mergeti pe litoralul romanesc al Marii Negre, cu siguranta gasiti locatii care sa corespunda dorintelor. Fie ca preferi o plaja linistita, una ascunsa sau una luxoasa si populata, tara noastra are ceva de oferit pentru fiecare.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.