Tehnici de negociere în relația cu părinții

Categorie COPII|Traieste frumos
|

Există momente în care poate nu ești de acord cu regulile impuse de părinții tăi sau alte persoane adulte în grija cărora te afli, dar confruntarea nu reprezintă modalitatea potrivită de a-i determina să privească lucrurile din punctul tău de vedere. Iată ce poți face pentru a negocia cu părinții tăi:

1) Planifică din timp

Dacă intenționezi să porți o conversație serioasă, găsește momentul și locul potrivit pentru a vorbi. Menționează că ai vrea să vorbești la modul general despre ora la care trebuie să revii acasă, notele tale, banii de buzunar sau orice altceva îți trece prin minte. Apoi sugerează o oră în cursul zilei sau săptămânii când veți fi cu toții relaxați și deschiși către comunicare.

2) Fără furie sau crize de tantrum

Încearcă să îți păstrezi calmul, chiar dacă subiectul este unul sensibil pentru tine. Dacă simți că îți pierzi controlul, ia o pauză și abordează-i din nou, mai târziu.

3) Fii documentat și informat

Dacă vrei să vorbești cu părinții tăi despre ora la care trebuie să revii acasă, pregătește și câteva materiale care să te sprijine (ex: orarul mijloacelor de transport). Vrei să pleci pentru un weekend cu niște prieteni? Arată-le poze cu locația în care veți sta și explică-le clar traseul.

4) Fii pregătit să faci compromisuri

Ce presupune un compromis? De exemplu, dacă ora stabilită la care trebuie să revii acasă este 23.00, ar fi nerezonabil să propui ora 01.00 – 02.00. În acest caz, o prelungire decentă a timpului petrecut cu prietenii ar fi maxim ora 24.00.

5) Îndeplinește-ți întotdeauna promisiunile

Dacă promiți că vei pregăti cina sau vei face curat în cameră, atunci asigură-te că o vei face. Dacă spui că vei fi acasă la 22:00, nu întârzia prea mult, iar dacă se întâmplă, oferă-le o explicație.

 

Nu în ultimul rând, folosește comunicarea asertivă – mesajele de tip EU (”atunci când…eu mă simt…și mi-aș dori…”), precum și consiliul de familie – o întâlnire în cadrul căreia fiecare membru al familiei își exprimă nevoile/nemulțumirile și împreună identificați soluții.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.