Alternative sănătoase pentru gustări

Categorie PARINTI|Sanatate
|

Un stil de viață sănătos pentru un copil înseamnă a avea trei mese pe zi, mic dejun, prânz și cină, două gustări și lichide pentru hidratare. Așa cum somnul, baia, joaca și studiul fac parte din rutina zilnică a copilului, acesta trebuie să aibă și mese regulate, la ore fixe.

Știm că există de multe ori o reticență din partea copiilor de a mânca, mai ales după un program bine stabilit, însă nu este nimic anormal în acest tip de comportament. Lucrurile se rezolvă cu calm, iar în timp, copilul va înțelege că o alimentație sănătoasă este benefică pentru el.

De asemenea, sunt foarte multe dulciuri și alimente nesănătoase cu care copiii iau contact, și de multe ori este foarte dificil să-i refuzăm, mai ales dacă nu suntem acasă. Însă am pregătit o listă cu câteva idei de gustări pe care le puteți prepara astfel încât să fie pe placul copilului.

Chipsuri din cartofi și morcov la cuptor. Taie felii subțiri de cartofi și cele de morcov pe care le coaceți ulterior în cuptor. Pentru un gust mai propunțat, înainte de coacere, treceți feliile prin ulei de măsline și sare.

Iaurt cu fructe. Nu este necesar să îl cumpărați din comerț, ci puteți pune fructele proaspete, întregi, pasate sau tăiate cuburi, peste iaurt, apoi amestecate.

Brioșe cu diverse umpluturi, sărate sau dulci, simple sau în care să amestecați fructe în compoziție. Formele colorate în care le preparați o să-i încânte pe copii.

Sărățele pregătite în casă, cu iaurt și semințe.

Brânză proaspătă sau ricotta amestecată cu diverse legume tăiate foarte mărunt, astfel încât să ajungă la textura unei brânze cremoase din comerț, care se poate mânca cu pâine sau sticksuri de morcovi.

Mini-omlete turnate în forme de brioșe, cu mixuri de legume și brânză adăugate.

Biscuiți pregătiți în casă, tăiați cu diferite forme.

Dacă îl implici și pe copil în pregătirea mesei, s-ar putea ca lucrurile să nu mai fie dificile atunci când vine ora mesei.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.