Beneficiile frecventării unei tabere de vară

Categorie PARINTI|Siguranta
|

Tabăra de vară este o comunitate special creată, în care copiii au șansa de a cunoaşte oameni noi și de a învăța lucruri noi într-un mediu la care nu sunt expuși zilnic. De asemenea, reprezintă modalitatea perfectă de a ține copiii ocupați într-un mod care încurajează procesul învăţării.

Taberele de vară sunt locul în care mulți copii au parte de cele mai memorabile experiențe din viața lor. Acestea pot să scoată copiii din atmosfera lor cotidiană și să-i scufunde în ceva nou și interesant, învățându-i multe abilități și permițându-le să își facă noi prieteni.

 

La ce vârstă sunt copiii pregătiţi pentru tabăra de vară?

Nu există o vârstă optimă pentru a trimite copilul în tabără, ci depinde mai degrabă de nivelul de dezvoltare şi tipul de tabără pentru care optaţi.

 

Beneficiile taberelor de vară:

1.Un loc pentru distracție

Taberele de vară reprezintă un loc în care copiii se pot relaxa și se pot distra într-un mediu controlat. Majoritatea activităților din tabără se axează pe teme specifice și timp de calitate.

 

2. Pauză de la tehnologie

Deoarece taberele au adesea reguli în care copiii nu au voie să-și folosească telefoanele, este o modalitate excelentă de a-i face pe copiii prea sedentari să aibă un stil de viață mai activ.

 

3. Noi interese

Copiii dumneavoastră pot ajunge să descopere interese în lucruri care vă pot surprinde. Lucrurile la care copiii nu sunt adesea expuși, cum ar fi atelierele de olărit, grădinărit, gătit, arte și multe altele.

 

4. Învaţă să fie independenți

Copiii care sunt trimiși în tabăra de vară trebuie să poată lua propriile decizii fără ajutorul părinților. Taberele care necesită şi petrecerea nopţii în alt loc sprijină independenţa copiilor, deoarece aceștia vor fi chiar responsabili de trezire, pregătirea și servirea micului dejun la timp.

 

5. Încrederea în sine

A avea voie să ia propriile decizii creează adesea încredere în sine pentru cei mai mulţi copii. De asemenea, sunt capabili să devină mai încrezători atunci când întâlnesc oameni noi.

 

6. Noi relaţii de prietenie

Taberele de vară sunt adesea pline de copii din tot felul de medii. Acest lucru este foarte bun pentru copilul dumneavostră, deoarece va avea ocazia să cunoască persoane din medii diferite, cu care nu ar interacţiona în mod obişnuit.

 

7. Stimularea dezvoltării personale

Mediile din taberele de vară își propun să scoată copiii din zonele lor de confort, dar într-un mod în care să se simtă în siguranță. Când sunt scoși din zona lor de confort, tind să crească învățând cum să facă compromisuri și să se adapteze la diferite situații.

 

8. Crearea unor aminitiri frumoase

Nu există nicio îndoială că orice copil rămâne cu amintiri frumoase legate de tabăra de vară, cu noi prieteni, noi abilități și o stimă de sine crescută.

 

9. Îmbunătățirea abilităţilor

Unele tabere de vară sunt destinate anumitor interese, cum ar fi tabere de ciclism montan, tabere de drumeție și tabere de artă. În funcție de interesele copilului dumneavoastră, tabăra de vară aleasă îl poate ajuta să ajungă la un alt nivel.

 

10. Mai mult timp liber pentru părinţi

Chiar și părinții pot beneficia de tabere de vară, întrucât vor putea să-și desfășoare rutina zilnică fără a fi nevoiți să-și facă griji cu privire la modalităţi de a distra copiii. Dacă sunteți angajat/ă, aceasta este o opțiune foarte bună pentru dumneavoastră.

 

Chiar dacă vara s-a încheiat, puteţi lua în considerare această sugestie pentru anul viitor!

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.