Cele 8 nevoi ale copilului

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Într-o eră de marketing agresiv atât pentru copii, cât și pentru părinți, mulți părinți se întreabă de ce au nevoie copiii lor. Se pare că există un răspuns destul de clar.
„Anii de cercetare în dezvoltarea copilului au identificat opt cerințe esențiale pentru ca cei mici să devină adulți fericiți și de succes”, spune Harley Rotbart, MD, expert în materie de părinți. „Și niciuna dintre ele nu implică gadget-uri de înaltă tehnologie, jocuri video, sau haine de lux”.

Cele 8 nevoi ale copilului:
1.Securitate
Copiii trebuie să se simtă în siguranță și sănătoși, cu nevoile lor de supraviețuire de bază satisfăcute: adăpost, hrană, îmbrăcăminte, îngrijire medicală și protecție împotriva rănilor.

2.Stabilitate
Stabilitatea vine de la familie și comunitate. În mod ideal, o familie rămâne împreună într-o gospodărie stabilă, dar atunci când acest lucru nu este posibil, este important să perturbeți viața copilului cât mai puțin posibil. Copiii și familiile ar trebui să facă parte din unități mai mari pentru a le oferi un sentiment de apartenență, tradiție și continuitate culturală.

3.Coerență
Părinții ar trebui să își sincronizeze stilurile parentale și să se asigure că valorile importante rămân consecvente.

4.Suport emotional
Cuvintele și acțiunile părinților ar trebui să încurajeze încrederea, respectul, stima de sine și, în cele din urmă, independența copiilor.

5.Iubire
A spune și a arăta că îți iubești copiii poate depăși aproape orice „greșeli” parentale pe care le-ai putea face. Chiar și atunci când copiii dvs. nu s-au supus, s-au supărat, s-au frustrat și s-au răzvrătit împotriva dvs., arătați-le dragoste.

6.Educaţie
Asigurați-vă că cei mici primesc cea mai bună educație posibilă pentru viitorul lor. Aceasta include școala, desigur, dar include și lecțiile de viață neprețuite pe care le oferiți în timpul petrecut împreună.

7.Modele pozitive
Părinții sunt primele și cele mai importante modele ale copiilor lor. Este important să le insuflați copiilor valori pozitive.

8.Structura
Reguli, granițe și limite: fără ele, copiii sunt obligați să fie adulți înainte de a fi gata și își pierd respectul față de tine și de ceilalți adulți.

„Soluția minune”: copiii au nevoie de timp. Poate că cel mai important factor dintre toate este timpul. Petreceți timp de calitate cu cei mici!

 

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.