Cum ajutăm copiii să gestioneze stresul digitalizării cursurilor școlare

Categorie PARINTI|Problemele copilului
|

Din cauza stresului, părinții ar putea începe să observe schimbări de comportament la copiii lor, cum ar fi refuzurile, opoziția, sfidarea sau retragerea și nu este neobișnuit ca unii copii să rămână în urmă cu materia.

Pandemia de coronavirus a devenit o normă și pentru a se adapta, școlile din întreaga țară au recurs la digitalizare. Această tranziție de la învățarea la clasă la învățarea online poate fi destul de stresantă pentru copii, deoarece este o schimbare față de structura lor normală și nu sunt obișnuiți cu noul mod de învățare.

În acest moment, este important ca părinții și profesorii să recunoască anxietatea pe care elevii ar putea să o simtă.

 

Iată câteva sfaturi pentru părinți, pentru a ajuta copiii să facă față stresului:

Fiți blânzi cu cei mici

Părinții ar trebui să fie blânzi și înțelegători cu copiii pentru ca aceștia să se poată adapta la noul program de învățare. Nu va merge întotdeauna bine…uneori, copiii vor avea nevoie de o pauză. Părinții știu cel mai bine de ce au nevoie copiii lor și ar trebui să-i asculte cu adevărat.

 

Respectați pauzele

Rutinele și programele sunt extrem de importante pentru copii, nu numai la școală, ci și acasă. Copiii vor funcționa cel mai bine dacă își mențin rutina pe care o aveau la școală. În jurul prânzului, încurajați-i să se ridice și să se deplaseze prin casă, astfel încât să nu fie sedentari pentru întreaga zi.

 

Purtați conversații deschise

Încurajați-vă copiii să-și exprime sentimentele. Fiți răbdător și înțelegător, deoarece copilul dvs. poate avea reacții diferite la stres. Încurajați-i să vorbească despre această problemă și încercați să nu evitați preocupările lor. Asigurați-vă că recunoașteți sentimentele lor și oferiți-le compasiune.

 

Nu încercați să recreați școala

Părinții ar trebui să vizeze în fiecare zi, de la două la patru ore de muncă școlară, în funcție de vârsta copiilor lor. Nu încercați să recreați școala cu șase până la șapte ore de conținut curricular.  În schimb, concentrați-vă pe un angajament mai scurt și de calitate superioară cu copiii dvs. și faceți-vă timp pentru activități distractive.

 

Permiteți-le să interacționeze cu prietenii prin chat-uri video

Copiii sunt obișnuiți cu mult contact social la școală, așa că vor simți cu siguranță efectele distanței față de colegi chiar și după câteva zile. Deși s-ar putea să nu fie sigur pentru copiii dvs. să-și vadă prietenii în persoană, ar trebui să le permiteți să interacționeze cu ei online, dincolo de social media, sau de mesaje text.

 

Nu uitați să programați timp pentru distracție

Deși, cu siguranță, aceasta nu este o vacanță, este important să vă distrați cu copiii dvs. cât timp sunt acasă. Se întâmplă rar să petreceți atât de mult timp cu copiii, așadar folosiți acest lucru ca pe o oportunitate de a lega o relație apropiată cu cei mici.

Somnul

Somnul suficient, consumul de alimente nutritive și exercițiile fizice sunt importante pentru o bună sănătate mintală.

 

Pe măsură ce copiii dvs. se confruntă cu detașarea de rutinele lor școlare normale, personalizați experiențele de învățare ale copilului în funcție de punctele lor forte, interesele și nivelul de calificare. Cel mai bun mod de a învăța copiii aceste strategii de self-care este ca și părinții să le urmeze.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.