Cum convingem copiii să poarte ochelari – tips & tricks

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Copilul dumneavoastră are nevoie de ochelari, dar refuză să-i poarte? A purta ochelari poate fi o schimbare dificilă pentru oricine, în special pentru copii.
Iată câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă încuraja copilul să poarte ochelarii:

1. Lăsați copilul să-și aleagă ramele
Cea mai importantă parte din a-i determina pe copii să poarte ochelari este să îi lăsați să-și aleagă rama. În acest fel, copilul dvs. simte că a jucat un rol în luarea unei decizii importante cu privire la sănătatea lui. Acest lucru îl poate ajuta să se simtă mai confortabil în preajma prietenilor și să fie mai dornic să-și poarte ochelarii pe tot parcursul zilei.

Deși a lăsa copiii să aleagă ceea ce le place este important, nu uitați să vă asigurați că ramele sunt adecvate vârstei lor. Oferirea unui pic de îndrumare cu privire la culori și stiluri poate fi utilă pentru a-i împiedica să aleagă ceva pentru copiii mai mici decât ei, sau pentru adulți.

2. Baby steps
Senzația de a purta ochelari toată ziua poate fi greu de tolerat. Așadar, pentru inceput îndrumați copilul să poarte ochelarii timp de 15-30 de minute pe zi. Apoi, creșteți încet până la perioade mai lungi de timp, până când îi vor purta toată ziua, în mod natural.

3. Oferiți exemple de celebrități care poartă ochelari, pe care cel mic le admiră
Celebrități – sunt la fel ca noi! A vedea oamenii pe care îi admirăm făcând lucruri precum purtarea ochelarilor poate contribui la creșterea încrederii în propria persoană, mai ales pentru copii. Vorbiți-le despre oameni care poartă ochelari, la fel ca ei. De la personaje fictive la sportivi profesioniști, iată câteva persoane cunoscute care poartă ochelari:
• Harry Potter
• Superman și Supergirl
• Demi Lovato
• Taylor Swift
• Kevin Durant
• David Beckham

4. Verificați periodic dacă ochelarii se potrivesc copilului
Indiferent dacă copilul dvs. începe să poarte ochelari, sau dacă a intrat deja într-o rutină, este important să verificați dacă ochelarii lui se potrivesc corect. Niciun copil nu va dori să poarte ochelarii dacă sunt prea largi, sau incomozi. Dacă observați că ochelarii copilului dvs. nu se potrivesc bine, asigurați-vă că îi duceți la un specialist, pentru a-i ajusta.

Purtarea ochelarilor poate fi o schimbare dificilă pentru mulți copii, dar îl puteți ajuta pe cel mic să învețe să-și iubească ochelarii. Urmarea acestor patru sfaturi ușoare pentru a-i determina pe copii să poarte ochelari poate ajuta procesul să devină puțin mai ușor.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.