Cum să îmbrăcați copiii pentru ocazii speciale

Categorie PARINTI|Relatia cu copilul
|

Achiziționarea hainelor este distractivă și terapeutică pentru cei mai mulți dintre adulți, dar atunci când vine vorba de copii, veți dori să îi îmbrăcați într-un mod care să fie confortabil pentru ei și practic pentru dumneavoastră. Astfel, am creat acest ghid care vă oferă câteva îndrumări practice despre cum puteți îmbrăca copiii pentru orice ocazie specială.

Îmbrăcați-i adecvat ocaziei

Deși codurile vestimentare nu sunt la fel de stricte pentru copii, este indicat să îi îmbrăcați corespunzător pentru ocazie. Asigurați-vă că aflați care este codul vestimentar din timp. De exemplu, dacă o petrecere solicită ținute formale, îmbrăcați-vă copiii în ținute formale: costume pentru băieți și rochii pentru fete.

Îmbrăcați-i adecvat vârstei

Pe lângă ocazie, ar trebui să vă îmbrăcați copiii și în funcție de vârstă. Ar trebui să vă gândiți la selectarea hainelor care să le permită să se deplaseze liber și ușor. Rochiile scurte și șosetele din dantelă arată drăguț pentru fetele de vârstă mai mică, în timp ce costumele confecționate dintr-un material ușor (ex: in) vă vor garanta că băieții se vor simți confortabil în timpul petrecerii.

Evitați țesăturile sintetice

În afară de stil, confortul este de asemenea o prioritate. Evitați țesăturile sintetice, sau alte materiale care pot provoca iritații și disconfort copiilor dvs. – chiar dacă evenimentul va dura doar câteva ore!

Optați pentru haine comode

Îmbrăcați-vă copiii cu haine lărguțe – din bumbac, în loc de haine prea strânse pe corp. Când cumpărăm haine, este ușor să observăm indicii că vestimentația este prea mică: mâneci care nu permit circulația corespunzătoare, cămăși prea strâmte la nivelul gâtului. Pentru a evita acest lucru, ar fi înțelept să cumpărați haine în dimensiuni puțin mai mari. Făcând acest lucru, hainele pot fi purtate o perioadă mai lungă de timp, chiar și după ce copilul dvs. mai crește.

Investiți în ținute calitative

Punem accentul pe această îndrumare, întrucât cei mici obișnuiesc să uzeze foarte rapid hainele, mai ales atunci când se joacă. Ar fi indicat să investiți în haine de calitate, care pot fi purtate de mai multe ori și la mai multe ocazii. Deși poate părea costisitor la început, acest comportament se poate dovedi economic pe termen lung.

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare o ocazie specială. Este momentul în care avem ocazia să creăm cele mai frumoase amintiri alături de familia noastră. Nu uitați de poze! Asigurați-vă că sunteți toți îmbrăcați corespunzător…până la urmă, ocaziile speciale nu au loc în fiecare zi.

Contact:

Răspundem problemelor copiilor, părinţilor și cadrelor didactice, anonim și confidențial:

  • la telefon: 116 111 (fără prefix), gratuit din rețelele Telekom fix, Telekom mobil, Vodafone și Orange, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 20.00.
  • pe email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.