Cum sa mentii echilibrul psihic al copilului tau in izolare

Categorie PARINTI|Sanatate
|

Pandemia de coronavirus ne-a luat pe toti prin surprindere, iar in spatiul public se discuta din ce in ce mai des ideea ca s-ar putea sa fim izolati la domiciliu temporar. Cum acest lucru este socant pentru un individ caruia ii place sa iasa si sa interactioneze cu ceilalti – dar si pentru copiii obisnuiti sa se joace afara – iata cateva sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa treaca mai usor peste o astfel de situatie.

  1. Daca i se predau lectii online, asigura-te ca isi dezvolta un mod de a invata cu care este comfortabil. Ceea ce functioneaza la scoala nu va functiona si acasa.
  2. Nu te astepta fiul sau fiica ta sa petreaca aceleasi ore studiind acasa cate petrece la scoala. 7-8 ore la scoala s-ar putea traduce in 3-4 ore acasa
  3. Da-i copilului tau suficiente pauze incat sa isi poata relaxa mintea si invata mai usor
  4. Cere-i sa iti povesteasca ce a invatat in fiecare si sa iti spuna ce i-a placut la lectia respectiva
  5. Provoaca-ti copilul sa ii invete pe toti cei din familie ceva nou in fiecare zi – astfel, ii vei trezi pasiunea pentru invatat
  6. Cand a terminat de invatat, asigura-te ca petreceti timp impreuna. Indiferent de activitate – sport in casa, gatit sau televizor, aminteste-i ca esti alaturi de el in aceasta situatie dificila.

Daca ai intrebari sau nelamuriri, scrie-ne la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro sau suna-ne la 116111.